{ "title": "Sebzeli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/sebzeli-borek-9885.jpg", "date": "20.01.2024 19:57:29", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Sebzeli börek, bilinen en güzel börek türü olarak bilinmektedir. Sebzeli börek, yapılan böreğin içeriğinde kullanılmakta olan sebzelerden dolayı daha lezzetli bir tat alır ve eşsiz bir lezzet oluşturur. Bütün sebzelerin özdeşleşmesiyle birlikte börek harika bir lezzete yön verir. Sebzeli börek eski zamanlardan günümüze kadar hiç bozulmaya uğramadan özelliğini korumuş ve sofralardan eksik olmamıştır. Sabah kahvaltılarında çıtır çıtır bir lezzet olarak çayın beraberinde eşlik eder. Sadece sabah kahvaltılarında kişilerin tüketmiş olduğu bir yiyecek türü olmamakta öğün aralarında, özel günlerde sürekli olarak tüketilen bir tattır. Şimdi sebzeli börek nasıl yapılır ve içeriğinde kullanılmakta olunan malzemeler nelerdir onları sizinle paylaşacağım. Herkese kolay gelsin.

Sebzeli Börek Malzemeleri
Sebzeli Börek Nasıl Yapılır?

Sebzeli börek tarifine ilk önce kuru soğanların kabuklarını soyup doğrama tahtasına alarak başlayalım. Sonra soğanları bir kenara alalım ve halka şeklinde doğranmış an sivri biberleri sıvı yağa alarak soteleyelim. Soğanların üstüne yemeklik küpler halinde doğranmış olan patlıcan, havuçlar ve patatesleri ekleyelim. Tuz ve karabiberi de ilave ederek 15 dakika daha kavuralım (Patates ve havucu isteyen rendeler isteyen doğrar). Hazırlanan iç harcımız biraz soğusun ve diğer yanda yufkalarımızı üçgen keselim. Harcın içinde yağ kullandığımız için yufkaya bir daha yağ sürmeyelim. İstediğimiz kadar börek için hazırlanan iç malzemeden yufkaya koyarak böreğimizi yanlardan katlayıp yufka boyunca sarıyoruz. Önceden hazırlanmış olan tepsiye sıvı yağ gezdirelim. Yufkanın üzerine 1 adet yumurtamızı fırçayla böreklerin üstüne sürelim. Onun üzerine haşhaş dökerek 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen börek ılık ya da soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }