{ "title": "Sana Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/sana-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 18:46:20", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Sana böreği, aslında hepimizin bildiği milföy börekleri gibi oluyor. Eskiden sana böreği dediğimiz börekler şimdi milföy böreği olarak anılıyor. Bu hamuru evinizde kendinizde hazırlayabilirsiniz. Aslında oldukça kolay hazırlandığından, sizi fazla üzmeyecek. Evde ellerinizle yaptığınız böreği sevdiklerinize ikram etmek de ayrı bir keyif olacak. Böreği ister margarinle, isterseniz tereyağı ile yapabilirsiniz. Elbette tereyağı ile yapılan sana böreği daha lezzetli olur. Sizlere tavsiyemiz böreğin hamurunu bir gün önceden hazırlamanız. Hamuru hazırlamak sizi biraz oyalayabilir. Hem de bu şekilde daha lezzetli bir börek pişirebilirsiniz. Sıcak sıcak pişirerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Bu böreğin yağlı olması nedeniyle kalorili olduğunu unutmayın. Şimdi birlikte sana böreğini hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Sana böreği için gerekli malzemeler

Hamur malzemeleri
İç malzemeleri
Sana böreği nasıl yapılır?

İlk önce yoğurma kabının içinde unu, suyu ve tuzu karıştırarak, bununla böreğin hamurun yoğurun. Hamuru iyi yoğurmalısınız. Bunun en az 15 dakika dinlenmesi gerekiyor. Daha sonra tezgâhın üzerini unlayarak, merdaneyle hamuru açmaya başlayın. Bunun üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı koyun. Bildiğiniz hamurun üzerine margarini yayın. Daha sonra hamuru aynı zarf gibi kapatın. Şimdi hamuru streç filmle sararak, buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Derin dondurucuya koyarsanız, yarım saat yeterli olur.

Daha sonra hamuru yeniden tezgâha alarak, açmaya başlayın. Ancak hamuru açarken dikkatli olun. İçinde margarin olduğundan dışarıya çıkmasın. Katlayabileceğiniz büyüklüğe geldiği zaman, yeniden zarf gibi katlayarak buzdolabına kaldırın. Bu şekilde hamuru 3 defa açıp, zarf şeklinde kapatmalısınız.

Bu arada sana böreğinin iç harcını hazırlayın. Rendelenmiş kaşar peynirini biraz karabiberle karıştırın. İçine sosisleri ince doğrayarak ilave edin. Harcımız hazır. Şimdi en son hamuru dolaptan aldığınızda bunu yaklaşık yarım cm kalınlığında açarak, karelere bölün. Bu parçaların içine hazırladığınız iç harcı koyarak, üçgen şeklinde katlayın. Bunları içini yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Bu sırada fırını 200 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. Çünkü sana böreğini kızgın fırına atmalısınız. Hamurun içinde yağ bulunduğundan, fırınınız ısınıncaya kadar yağ dışarıya sızar. Eğer hamurun hepsini hazırladıysanız, fırında kızdıysa böreğinizi pişirmeye başlayabilirsiniz. Üzerleri kızarınca sana böreğini fırında çıkarın ve sıcak olarak ikramınızı yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }