{ "title": "Rulo Börek Nasıl Yapılır", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/rulo-boregi-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 20:41:14", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Rulo Börek Nasıl Yapılır, Böreklerin günümüzde çok farlı ve çok şekilli çeşitleri bulunmaktadır. Rulo börek ise bu çeşitli börekler arasında yer almaktadır. Ayrıca bu tarz börekler hem akşam çayının yanında hem sabah kahvaltılarında daha çok tüketilmektedir. Bir de börekler oldukça sağlıklı olup dışarı da satılan pis yağlardan yapılan böreklerden oldukça da daha sağlıklıdır. Rulo börek yapılırken peynir, kaşar, patates ibi birçok malzeme kullanılır. Fakat çok ağır ve çok para harcayacağınız bir börek olmamaktadır. Örneğin rulo börek nasıl yapılır dediğimizde çok farklı tepkiler alınmaktadır. Yani yapmayı bilmediği için hor bakılır. Fakat kişiler genel olarak kendilerini değiştirmek zorundadır.

Rulo börek nasıl yapılır tarifi

Malzemeleri
Üstü için
İçine ise malzemeler
  • 4 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates,
  • 2 adet yumurta,
  • 200 gram tereyağı,
  • 1 kalıp beyaz peynir,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 4 çorba kaşığı yoğurt,
  • 1 demet dereotu
  • Tuz,
  • Kırmızı pul biber,
  • Karabiber.
Hazırlanışı: İlk olarak beyaz peyniri ezelim. Derin bir kabın içine yumurtaları, sütü, yoğurdu, tereyağını koyalım ve iyice çırpalım. İçerisine patatesleri, beyaz peyniri, baharatları, tuzu ilave ederek iyice karıştıralım. Düz bir zemin hazırlayarak yufkayı serelim. Daha sonra yufkanın her yerine hazırlanan harcı kullanalım. İkinci yufkayı da üzerine serelim. Bütün yufka bitene kadar bu şekilde uygulayın. Daha sonra üst üste dizilen yufkaları rulo şeklinde sarıp daha sonra ortadan ikiye keselim. Üstünü nemli bir bezle örtelim ve buzdolabında 2 saat dinlendirelim. Daha sonra 1 parmak kalınlığında kesilir. Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve tepsiye dizin. Kenara ayırdığımız yumurta sarısını üstlerine sürün. İsteğe bağlı olarak çörek veya susam atılabilir. Daha sonra ısıtılmış fırına atılmalıdır. Üstleri pembeleşince fırından alınır ve sıcak servis yapılmalıdır. Yani böreklerde rulo yapılırken parmak ölçünüzle aynı ise genelde lezzetli ve tatlı olmaktadır. Bir de hazır yufkanın artısı ise zamandan tasarruf olmaktadır. Bir de hamur yoğurma işlemi ile uğraşılmamalı. Bir de rulo börek yaparken içerisine patates ya da peynir ile yapılabilir. Bu da ağız tadına uyması önemli olmaktadır.
" } ] }