{ "title": "Puf Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/puf-boregi.jpg", "date": "18.01.2024 22:33:35", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Puf Böreği kahvaltı sofralarından çay saatlerine kadar her öğünde ve aralarda atıştırabileceğiniz ve rahatlıkla servis edebileceğiniz börekler arasındadır. Bu tarif hem çocukların hem de misafirlerinizin beğenebileceği ve oldukça kısa süreler içerisinde hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer aldığı için mutlaka kendi tarifleriniz arasına almanız gereken bir tariftir. Üstelik değişik iç harçlarını kullanarak bu tarif sayesinde değişik börekler de yapabilirsiniz.

Puf Böreği malzemeleri
İç harcı için
Puf Böreği Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Açtığımız havuzun içine tuzu, karbonatı alıp karıştırıyoruz. İçine yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı da alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz. Hamur ele yapışmayacak bir hale gelince 5 dakika kadar hamuru dinlendirin. Hamur dinlenirken iç harcınızı hazırlayın. Maydanozları incecik kıydıktan sonra içine peyniri atın ve homojen bir karışım elde edene dek karıştırın.

Hamur dinlenip iç harcınız hazır olduktan sonra hamurdan küçük bezeler alın ve elinizde yayarak açın. Açtığınız hamurun ortasına iç harcınızdan koyup yarım ay şeklinde kapatın, ancak kenarlarını iyice kapattığınızdan emin olmalısınız. Tüm malzemelerle aynı işlemi yaptıktan sonra bol sıvı yağda kızartın ve ılık servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }