{ "title": "Pratik Patatesli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pratik-patatesli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 11:20:53", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Pratik patatesli börek, acelesi olanlar için, hemen kahvaltıya yetiştirmek için börek yapmayı düşünenlere ideal bir tariftir. Evinizde hazır yufkanız varsa hemen işe girişebilirsiniz. Çok kısa sürede böreğin hazırlıklarını tamamlayarak fırına sürebilirsiniz. Patatesli börek türleri oldukça doyurucu lezzete sahiptir. Dışı çıtır çıtır, içi ise patates nedeniyle yumuşak bir lezzettedir. Özellikle çocuklar bu tür börekleri çok sever. Bu nedenle annelere epey iş düşmektedir. Çocuklarının dengeli beslenmesi amacıyla mutfaktan çıkamazlar. Bu pratik patatesli börek tarifimizi birlikte hazırlayabiliriz. Hem sizi fazla mutfakta bırakmaz hem de çocuklarınız aç kalmış olmaz. Hepinize kolay gelsin.

Pratik patatesli börek için gerekli malzemeler
Pratik patatesli börek nasıl yapılır?

Bu pratik börek tarifini hazırlamaya başlamadan önce patatesleri suyun içinde haşlayın. İyice yumuşadıktan sonra soğuk suya tutarak, kabuklarını soyun. Bunları derin bir kâsenin içinde çatalla güzelce ezin. Bir tavanın içinde az sıvı yağla rendelediğiniz kuru soğanı hafifçe kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Bunu ezdiğiniz patatesin içine ilave edin. Karabiberi, tuzu ve arzu ederseniz kırmızı toz biberi malzemeyle karıştırın. Oldukça lezzetli bir patatesli börek harcı hazırladınız. Şimdi böreği fırın tepsisine hazırlamaya başlayalım.

Böreğimiz kolay olduğundan, sizi hiç zorlamayacak. Bir kâsenin içine yoğurdu ve sıvı çırpın. Bunu yufkaların arasında kullanacağınız. Fırın tepsisinin içini güzelce yağlayın. İlk yufkayı tepsinin içine açın. Buna hazırladığınız yoğurtlu karışımdan sürün. Yufka tepsiye büyük gelirse, kenarlardan sarkıtın. Bunun üzerine ikinci yufkayı buruşuk şekilde yerleştirin. Aynı şekilde yufkayı soslayın. Üçüncü yufkayı da buruşuk şekilde tepsiye koyun. Yoğurtlu sosu koyarak, üzerine hazırladığınız patatesli iç harcı döşeyin. Bunun üzerine diğer iki yufkayı da buruşuk şekilde koyarak, aralarına yoğurtlu sostan sürün. En son yufkayı yerleştirirken düz bir şekilde koyacaksınız. Bunun fazlalık kenarlarını ilk yufkanın fazlalığıyla birlikte iç kısma gizleyin. Daha sonra kalan yoğurtlu sosun içinde yumurta sarısını koyarak çırpın. Önce fırın tepsisindeki böreği dilediğiniz şekilde dilimleyin. Bunun üzerine yumurtalı sosu sürün. Daha sonra biraz çörek otu ve susam serperek, daha önceden 180-200 derecede kızdırdığınız fırına atın. Pratik patatesli börek nar gibi kızardığında fırından çıkarabilirsiniz. Dilimlerden servis tabağına alarak, kahvaltı masasına servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }