{ "title": "Pratik Börek Tarifleri", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pratik_borek_tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 06:03:38", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Pratik börek tarifleri, kolaylıkla hazırlanarak kişilerin habersiz olarak gelen misafirlerine mahcup olmamaları için hızlı bir şekilde servise sunulan börek tarifi olarak bilinmektedir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tarif olan pratik börek tarifleri sabah kahvaltılarında, öğün aralarında atıştırmalık olarak, bayanların yapmış olduğu birleşme günlerinde yapılan lezzetli böceklerdir. Pratik börek tarifleri gerçekten de kişilere kolaylık sağlar ve enfes bir tat oluşturarak herkesi kendine hayran bırakır. Pratik olarak hazırlanan böreklerden yiyen kişiler hazırlanan böreklerin tarifini sizden isteyerek bu börekleri kendi evlerinde hazırlamaları için fırsat oluşturulur. Şimdi sizlerle pratik börek tarifleri nasıl hazırlanır ve bu böreklerin yapılışında kullanılan malzemelerin listesini sıralayacağım. Kolları sıvayarak pratik börek tariflerini hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Pratik Su Böreği

Malzemeleri
Hazırlanışı: Pratik Su böreğinin yapılışına öncelikle 1 paket unu geniş bir yoğurma kabına alarak başlayalım. 3 adet yumurtayı, 1 su bardağı sütü ve 1 tatlı kaşığı tuzu un bulunan kaba ilave ederek malzemeleri güzelce karıştıralım. Bütün malzemeler iyice karıştıktan sonra hamur kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edelim. Yoğurduğumuz hamuru büyük bezeler halinde keselim. Kestiğimiz hamur bezelerini elimizle yuvarlayalım sonra da oklavayla olabildiğince ince hale getirelim. Geniş bir tencere içerisinde tencerenin yarısına gelecek kadar suyu kanaması için ocağa alalım. Bu aşamadan sonra açtığımız yufkaları dört parçaya bölelim. Tencerenin büyüklüğüne göre yufkalar tüm olarak da tencereye konulabilir. Yufkaları kaynar suda 2 dakika haşlayalım.

Haşladığımız yufkaları bir kevgir yardımıyla kaynar sudan alalım. Büyük bir kabın içine soğuk su dolduralım ve yufkaları soğuk suyun içine koyalım. Yufkaların soğuması için biraz bekleyelim bizde o arada böreğin iç malzemesini hazırlamak için malzeme listesinde hazır olan maydanozları güzelce yıkayarak doğrama tahtasına alıp ince ince doğrayalım. İnce ince doğranan maydanozları ve beyaz peyniri bir kapta iyice karıştıralım. Ayrı bir tavada tereyağı eritelim. Bir borcamın içerisine alt yufkayı bütün olarak koyalım. Diğer haşladığımız yufkaların yarısını kopararak ve yufkaların aralarına yağ sürerek borcama yerleştirelim. Yufkaların ortasına geldiğimizde yapılan böreğin iç malzemesini yufkanın üzerine serelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde kopararak ve yağlayarak iç malzemenin üzerine yerleştirelim. Üst yufkayı en üste serdikten sonra yufkanın üzerini yağlayalım ve börek tepsisini önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına yerleştirelim. Yufkaların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık fırında börekleri dakika pişirelim. Pişen börekleri fırından çıkaralım ve sonra börekleri yarım saat dinlendirdikten sonra servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }