{ "title": "Pırtık Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pirtik-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 17:10:14", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Pırtık börek çok eski zamanlardan beri yapılmakta olan Anadolu böreğidir. Börek hem görüntüsü ile hem kokusuyla insanların iştahını açan ve insanları etkileyen bir börektir. Bu böreği günümüzde insanlar yapmak yerine hazır olarak almaktadır. Fakat alınan pırtık böreği özellikle evde yapılan pırtık böreğine göre çok farklıdır. Bu nedenle hem daha ucuz hem de daha lezzetli bir börek elde etmek için bu böreği vereceğim son derece pratik tarif ile kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan malzemeleri hazırlayarak işlemlere başlayabilirsiniz. Pırtık böreğini daha pratik ve daha hızlı olması açısından hazır yufka kullanarak yapacağız. Eğer sizin zamanınız bolsa yufkayı da kendiniz açarak bu böreği yapabilirsiniz. Pırtık böreğini en iyi şekilde yapabilmeniz için vereceğim tarifi dikkatli bir şekilde okuyun ve uygulayın. Bu böreğin en güzel özelliği oldukça kolay bir yapılışı vardır. Bu nedenle hiç yemek yapmasını bilmeyen biri bile kolaylıkla yapabilecektir. Bu nedenle ölçülere dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Pırtık Börek Malzemeleri
Pırtık Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kap elde edelim ve içerisine yumurtalarımızı kıralım. Kırdığımız yumurtalar üzerine ise bir malzemelerde söylediğim kadar tuzu ekleyerek iyice çırpın. Çırpma işlemini yumurtanın akının dağılması amacı ile çok iyi yapmanızı tavsiye ederim.

Çırptığınız bu yumurtanın üzerine ince ince doğradığınız yeşil soğanı, maydanozu, bir miktar yağı ve son olarak ince ince rendelenmiş peyniri ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Yaklaşık 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra malzemelerin dinlenmesi için on dakika kadar bekletin. Bu sırada bir adet yufkayı en küçük parçalara kadar elinizle ayırarak bu malzeme içerisine katın.

Hazırlamış karışım dinlenirken sizde genişliği bir tabak büyüklüğünde olan tava içerisinde tereyağını eriterek içerisine dinlendirdiğiniz malzemeleri koyun Pişmesi için bir süre bekleyin. Aktardığınız malzemeler pişerken üzerini düzleştirin. Çünkü bir süre sonra piştikten sonra kalıp alacaktır. Bu sırada ateşin hızına dikkat edin. Yanmaması için orta ateş ilk tercihiniz olsun.

Bir süre boyunca pişirin. Daha sonra araç veya gereçler ile bu pırtık börek altı da pişmiş mi? Diye kontrol edin tam olarak altı kızarmış ise bu böreğe zarar vermeden ters çevirin ve üstte kalan yüzeyinin de pişmesini sağlayın. Bu şekilde yaparsanız iki tarafı da tam olarak pişecek ve tam lezzetini alacaktır. İyice kızardıktan sonra piştiğine emin olunca bu böreği uygun şekillerde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }