{ "title": "Pırasalı Tepsi Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pirasali-tepsi-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 06:25:10", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Pırasalı Tepsi Böreği yufka ile pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alıyor. Kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabilecek olmanız sebebi ile hem kısa zamanlarda atıştırmalık bir şeyler hazırlayabilmek için hem de misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz el yapımı atıştırmalıklar hazırlayabilmek için bu tarifi değerlendirebilirsiniz.

Pırasalı Tepsi Böreği Malzemeleri
İç harcı için
Pırasalı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için pırasaları incecik kıyıyoruz, üzerine sıvı yağ ve tuz ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır hale geliyor. Daha sonra yufkalarımızı ıslatmak için kullanacağımız sıvı karışımı hazırlıyoruz. Bunun için de önce yumurtaları bir kapta çırpıyoruz. Sonra bir su bardağı sıvı yağ ve 2 su bardağı sütü de ekleyip iyice bu karışımı çırpıyoruz.

İlk yufkayı alıp yağlamış olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. İlk yufkanın kenarlarını tepsinin dışında bırakıyoruz. Sonra yufkanın tepsi içinde kalan bölümlerini hazırladığımız sıvı sosla ıslatıyoruz. Üzerine 2 yufkayı aynı şekilde ıslatarak ve parçalayarak tepsiye yerleştiriyoruz. İç harcımızın tamamını her yere eşit dağılacak şekilde yayıyoruz. Kalan 3 yufkayı da her katı sıvı sosla ıslatarak tepsiye yerleştiriyoruz. Tüm yufkalar bitince ilk yufkanın tepsi dışında kalan kısımlarını tepsinin içine doğru katladıktan sonra kalan sıvı sosun tamamını tepsiye döküp kare şeklinde dilimliyoruz. Üzerine susam da serptikten sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }