{ "title": "Pırasalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pirasali-borek-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 17:42:35", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Pırasalı börek, herkes tarafından afiyetle yenilen bir börek türü olarak bilinmektedir. Sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların gerçekleştirmiş olduğu günlerde ve daha birçok günde afiyetle tüketilen börektir. Gerçektende bu börek sevilen bir tattır. Pırasalı börek balkonda çay keyfi yaparken çayın yanına eşlik eder. Atıştırmalık olarak tüketilse de doyurucu bir börek olmaktadır. Pırasalı börek nasıl yapılır, hazırlanışında hangi malzemeler kullanılır bu makalemizde sizinle bunları paylaşacağım. Kolları sıvayarak işe koyulalım. Hadi kolay gelsin hepinize.

Pırasalı Börek Malzemeleri
Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?

Pırasalı börek tarifine ilk önce pırasalar yıkanarak başlanır. Pırasalar güzelce ayıklanır ve güzelce ayıklanan pırasalar bol suyla yıkanarak süzülmesi için bir süzgeçten alınır. Süzülen pırasalar doğrama tahtasına alınır ve ince ince doğranır. Sonra önceden hazırlanan bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyulur ve doğranmış olan pırasalar tavaya eklenir. Pırasalar 10 dakika kavrulur ve biraz öldürülür. Kavrulan pırasanın üzerine biraz tuz ve salça eklenir birkaç dakika daha kavrulur. Kavrulan pırasaysa su ilave edilir. Son olarak Kavrulan pırasa ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Yumurta, süt ve sıvı yağ genişçe bir kaba alınarak iyice çırpılır. Yufka yarısından kesilerek üzerine hazırlanan karışımdan fırça yardımıyla sürülür. Pırasayla hazırlanan harç serilen yufkaya eklenir ve yufka güzelce sarılır. Hazırlanan fırın tepsisi sıvı yağla yağlanır ve iç malzemesi eklenen yufka şekillendirilerek tepsiye koyulur. Kalan yufkalar da aynı şekilde hazırlanır ve aynı şekilde tepsiye alınır. Yumurta, sıvı yağ bir kâseye alınır ve iyice çırpılır. Yumurta karışımı fırça yardımıyla hazırlanan yufkaların üzerine sürülür. En som olarak da önceden 170 derece ısıtılan fırına sürülür. Fırına koyulan böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir ve pişen börekler sıcak olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }