{ "title": "Pırasalı Börek Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pirasali-borek-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 08:13:24", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "
Pırasalı Börek Oktay Usta, börek çeşitleri arasında ilk sırayı almaktadır. Bazı börekler bağışıklık sistemini oldukça güçlendirmektedir. Örneğin pırasa ile yapılan börekler kişiye güç verir kişiye vitamin verir bu nedenle hastalıklardan uzak tutar. Özellikle okula giden çocuklar beslenme olarak hazırlandığında dışarı da satılan fastfood tarzı yiyeceklerden uzak durdukları için daha sağlıklı büyümektedirler. Ayrıca bayanların en vazgeçilmezi börekler genelde pratik olanlardır. Çünkü acil veya ansız bir misafir de hazırlıksız yakalanıldığında pratik börekler imdadımıza olarak yetişmektedir. Pırasalı börek Oktay ustanın vermiş olduğu tariflerle lezzete lezzet katmaktadır.

Pırasalı Börek Oktay Usta Malzemeleri
Hazırlanışı: Öncelikle tarifimizin hazırlanışına pırasaları bol suyla yıkayarak başlayalım. Bol suyla yıkanan pırasaları doğrama tahtasına alarak ince ince doğrayalım. Malzeme listesinde hazır bulunan kuru soğanların kabuklarını soyarak yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Sonraki aşamada doğranan pırasaları ve yemeklik doğranan kuru soğanları bir tavaya alarak bir miktar sıvı yağ ekleyip güzelce kavuralım. Kavrulan pırasalar ve soğanları ocaktan alarak içerisine tuz ve kırmızı pul biber ilave ederek iyice karıştıralım. Orta boy bir fırın tepsisini sıvı yağla iyice yağlayalım. Birinci yufkayı fırın tepsisine koyalım, yufkaları dışarı taşacak şekilde tepsiye koyalım. Ayrı bir kaba sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpalım. Bu aşamadan sonra hazırlanan karışıma sadece yumurtanın akını koyalım ve tekrardan çırpalım. Sıvı karışımdan biraz yufkaya dökelim ve fırçayla yufkanın her yerine yayalım.

Hazırlanan karışımdan sürülen yufkanın üstüne ikinci yufkayı ufalayarak koyalım. Onun üstüne de aynı şekilde hazırladığımız sıvı karışımdan ekleyip yufkaya fırçayla sürelim. Bu yufkada hazırsa üzerine üçüncü yufkayı ufalayarak ekleyelim ve üzerine sıvı karışımdan fırçayla sürelim. Pırasalı, soğanlı karışımı yufkanın içerisine koyalım ve her yere yayalım. Bu yufkanın da üstüne dördüncü yufkayı bölerek serpelim ve yine sıvı karışımdan sürelim. Beşinci yufkayı da onun üstüne bölerek tamamen kapatalım. Son olarak tekrar sıvı karışımdan yufkaya sürelim. Son yufkayı bölmeden tamamen en üst katı oluşturalım. Tepsinin dışına taşan yufkaları da tepsinin içine alalım. Kalan sıvı karışımdan bir miktar daha sürelim ve fırçayla yufkanın tamamına yayalım. Son olarak da yumurtanın sadece sarısını üst yüzeye sürelim ve 200 derecede ısıtılan fırına hazırlanan pırasalı böreği koyalım. Fırına sürülen böreğin üzeri iyice kızardığı zaman fırından alalım ve soğumasını bekleyelim. Soğuyan pırasalı böreği servise sunalım.

Afiyet olsun." } ] }