{ "title": "Pileli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pileli-borek.jpg", "date": "19.01.2024 10:33:57", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Pileli Börek, Ülkemizde birçok börek çeşidi yapılmaktadır. Birçok börek çeşitlerinden biri ise pileli börek olarak bilinmektedir. Dış yüzeyi pileli olarak yapılan bu börek oldukça şık görüntüsü ile lezzetinin yanı sıra sofraların süslenmesine de oldukça katı sağlamaktadır. Bu mükemmel görüntüsü olan böreğin aynı zamanda ağızda dağılması ile verdiği lezzette tabi ki oldukça muhteşemdir. İster misafirleriniz için ister aileniz için oldukça uygun olan pileli böreği sizlerde çok kısa bir sürede hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Pileli böreği en pratik ve en kolay şekilde yapmak için sizlerde vereceğim tarifi çok dikkatli bir şekilde okuyarak adımları uygulayarak izleyin.

Pileli Börek Malzemeleri
Pileli Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle börek yapılışı sırasında uğraşmamak için pileli böreği yaparken kullanacağımız sosu hazırlayalım ve bir kenara bırakalım. Sosu bir küçük kap içerisine yoğurdu sıvı yağı ve yumurtayı koyarak iyice çırpıp köpürecek bir hale getirerek yapabiliriz. Bu işlemde yumurtanın akının iyice karışması için çırpma işlemini elinizden geldiği kadar çok yapın yaklaşık 2-3 dakika kadar çırpın ve birkaç dakika dinlenmesi için tezgâhın uygun bir yerine koyun. İşte sosumuz hazır.

Daha sonra rendelenmiş olan peyniri ya da lor peynirini, ince ince doğranmış olan maydanoz ile iyice karıştırarak iç harcı oluşturun. Bu işlemden sonra yufkalardan birini tezgâhın üzerine serin. Bu sırada tepsinin dibini herhangi bir yağ ile iyice yağlayın. Bu sayede börek piştikten sonra bu tepsiye yapışmayacaktır. Artık dinlenmiş olan sostan bir miktar serdiğimiz yufka üzerine sürelim ve iç harcı bu yufka üzerine serpiştiriyoruz. Bu işlemden sonra yufkanın kenarlarından başlayarak büzelim ve ta ki ortaya gelene kadar işlemi devam ettirelim. Bu işlemi yufkanın diğer kenarına da uygulayalım.

Buradan sonrası biraz daha kolaydır. Artık işlemleri yarıladık. Şimdi büzdüğümüz yufkayı tam ortadan ikiye bölelim. Daha sonra altını yağladığımız tepsi içerisine bu pileli börek yufkasını yerleştirelim. Bu şekilde tüm yufkalara aynı işlemleri uygulayalım ve en son yufkayı da yaptıktan sonra kalan sosu yufkanın yüzeyine iyice yedirerek gezdirelim. Bu arada fırınımızı ısınması için açalım ve tam olarak 180 ya da 200 dereceye ulaştıktan sonra pişmesi için tepsiyi fırına atalım. Yaklaşık 1 saate kadar bekleyin tabi bu sürenin sonlarına doğru sürekli yanmaması için kontrol edin. İşlem tamamlandıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }