{ "title": "Peynirli Yufka Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/peynirli-yufka-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 12:13:49", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Peynirli yufka böreği, mutlaka herkesin tattığı böreklerden biridir. Bu börek ülkemizde oldukça yaygınlaşmış ve oldukça bol şekilde tüketilen yiyecekler arasındadır. Oldukça eski tarihlere dayanan bu böreğin yapılışı da bir o kadar kolaydır. Öyle kolay olan bir yapılışı vardır ki bu böreği hiç yemek yapmayı bilmeyen biri bile kolayca yapabilir. Bu böreğin yapılışında hazır yufka kullanmaz iseniz zamanınız biraz daha fazla gidebilir. Bunun yanında hazır yufka kullanmadığınız zaman yapılış olarak biraz daha zahmetli ve zor olacaktır. Bu nedenle hazır yufka kullanarak çok daha pratik ve kolay bir şekilde bu böreği evlerinizde aileniz için ya da misafirleriniz için kolayca ve kısa bir sürede yapabilirsiniz. Peynirli yufka böreği, oldukça gevrek ve oldukça çıtır bir börektir. Bu nedenle lezzetini mutlaka sizlerin de tatmanız gerekmektedir. Peynirli yufka böreği yapımında börek malzemelerinden ayrı bir de harç malzemeleri kullanılmaktadır. Bunun için öncelikle malzemelere göz atarak yapılış aşamalarına geçelim.

Peynirli Yufka Böreği Malzemeleri
Peynirli Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Yapılış aşamalarına geçmeden önce bir kenarda maydanozları ince ince doğrayalım ve peynirlerle birlikte iyice harman edelim. Böylece börek yapılışı sırasında iç harç yapmakla uğraşmadan hızlı bir şekilde işlemleri tamamlayabiliriz. Bu işlemi tamamladıktan sonra bir de peynirli yufka böreği yapımında kullanılacak sostan yapalım. Bu sosu bir yumurta, bir miktar sıvı yağ ve sodayı bir kap içerisinde iyice çırparak yapabilirsiniz. Sosu yaptıktan sonra kullanacağınız fırın tepsisinin dibini herhangi bir yağ kullanarak iyice yağlayalım.

Tepsinin dibini yağladıktan sonra yufkalardan birini tepsiyi ortalayarak tepsiye serelim ve kenarlarını dışarıya bırakalım. Daha sonra tüm yufka üzerine hazırladığımız maden suyu ve yumurta sosunu bolca sürelim. Bu işlemden sonra elimizde 4 yufka kaldı. Bu yufkalardan iki tanesini daha arasına yumurtalı sostan sürerek tepsi üzerine serin ve bu yufkaların üzerine ise peynir ve maydanozu ince ince doğrayarak hazırladığımız iç harçtan ekleyelim. Bu harcın her bölgeye eşit gelecek şekilde serilmesi lezzeti tüm bu tepsiye dağıtacaktır.

Bu işlemden sonra ise kalan iki adet yufkayı da tepsinin üst kısmına sererek harcın üzerini kapatın. Daha sonra ise tepsinin dışına taşan yufkaları terse doğru tepsinin içerisine kapatın ve tepsinin üst kısmına bol bol yumurtalı sostan sürün. Bu sırada fırınımızın ısınması için 200 dereceye ayarlayarak işlemlerinize devam edebilirsiniz. Hazır olan peynirli yufka böreği üzerine son olarak çörek otunu serperek fırına atabiliriz. Tam olarak kızardığı zaman uygun şekillerde dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }