{ "title": "Peynirli Rulo Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/peynirli-rulo-borek.jpg", "date": "21.01.2024 16:00:44", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Peynirli Rulo Börek, Peynirin birçok insan tarafından sevilmesi peynirden yapılan böreklere olan rağbeti de arttırmaktadır. Sizlerde evlerinizde kendiniz peynirli rulo börek yapabilirsiniz. Herkesin damak tadına uygun ve herkesin severek yiyebileceği yiyecekler arasındadır. Bu nedenle lezzetli ve son derece çıtır böreği yaparak misafirlerinize ya da ailenize çayın yanında ikram olarak verebilirsiniz. Yaklaşık olarak bir saatte tamamlayabileceğiniz böreği kısa bir sürede servis edebilirsiniz. Eğer yufkayı kendiniz açacaksanız bu süre biraz uzayabilir ama çok daha iyi lezzetler elde edebilirsiniz. Hazır yufka ile yapılan bu börek yine lezzetini bizlere verecektir. Ben bu tarifimde hazır yufka ile bu peynirli rulo börek yapacağım.

Peynirli Rulo Börek Malzemeleri
İç harç için malzemeler
Peynirli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle bu böreğin yapılışına geçmeden gerekli olan sosumuzu hazırlayalım. Bu sosu bir kap içerisine bir miktar sıvı yağ, bir adet yumurta ve yoğurt ekleyerek iyice karıştıralım. Bu işlemi iyi yapmaya dikkat edin gerekirse mikser yardımı ile çırpın.

Daha sonra yufkaların tümünü temiz ve düz bir zemine serin ve toplam 8 parçaya bölün. Böylece tüm yufkalar parçalanmış olacaktır. Bu parçalarla toplam olarak otuz iki parça elde edeceğiz yani otuz iki adet böreğimiz olacaktır. Tüm bu dilimlere hazırladığımız yoğurtlu sosu bir fırça yardımı ile iyice yedirerek sürelim. Daha sonra peynir ve maydanozu ince ince doğrayarak iyice karıştıralım. Bu karışımı ise parçaladığımız yufkaların geniş kısımlarına koyarak rulo şeklinde saralım.

Bu işlemden sonra ise kap içerisine malzemelerde de bahsettiğimiz gibi soğu suyu ekleyerek bu ruloları teker teker soğuk suya batıralım. Bu işlemden sonra tepsinin dibini iyice yağlayalım ve suya batırdığımız peynirli rulo börek yufkalarını tepsiye dizelim. Tüm parçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra bu tepsiyi buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletelim ve fırınımızı 200 dereceye ayarlayarak önceden ısınmasını sağlayalım. Tepsinin üzerine yumurta sarısını sürerek üzerine çörek otunu serpiştirelim. Bu işlemden sonra ise ısıttığımız fırına tepsiyi atarak üzeri tam olarak kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }