{ "title": "Peynirli Kol Böreği Tarifi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/peynirli-kol-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 13:00:30", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Peynirli Kol Böreği Tarifi, Lezzetli ve pratik olması nedeniyle börekler birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi olan ve börek türleri günümüz de ara öğünler de ve çay saatleri için de tercih edilmektedir. Malzeme miktarının az olması ve yapılışının pratik olması nedeniyle birçok ev hanımı börekleri tercih etmektedir. Birden fazla çeşidi bulunan börekler için hazır yufka kullanılabileceği gibi evde hazırlanmış hamurlar da kullanılabilir. Pratik olması nedeniyle hazır yufka tercih edilmektedir. Böreklerin iç harçları kişilerin damak zevklerine göre değişmektedir. Börek türlerinden biri de peynirli kol böreğidir. Yapılışı şu şekildedir;

Peynirli Kol Böreği Malzemeleri
Harcı için
Peynirli Kol Böreği Nasıl Yapılır?

İlk önce iç harcını hazırlayarak başlayalım. Derin bir kabın içine peyniri bir ezecek yardımıyla ezip koyalım. Daha sonra yumurta ve ince kıyılmış maydanozlar ile baharatlarını ekleyerek karıştıralım. İç harcını tamamladıktan sonra sosunu hazırlamak için bir kabın için de yumurtaların üzerine bir miktar su ekleyerek çırpın. Bu işlemi tamamladıktan sonra yufkanın bir tanesini tezgâhın üzerine serin. Hazırladığı sosu yufkanın her yerine gelecek şekilde bir fırça yardımıyla sürün. Daha sora yufkayı ikiye katlayın ve uzun tarafını önünüze alın. Daha sonra hazırladığınız iç harcı yufkanın geniş yerine koyun. Bir hat şeklinde. İç harcını koyduktan sonra rulo gibi sarın. Sararken sıkı sarmayın. Sarma işlemi bittikten sonra böreği önceden yağlanmış tepsiye dizin. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Sarma işlemi bittikten tavada erittiğiniz margarini böreklerin üzerinden gezdirin. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra böreği fırından çıkararak parçalayarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }