{ "title": "Peynirli Karnıyarık Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/peynirli-karniyarik-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 16:21:34", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Peynirli karnıyarık böreği, yine görselliğinden ve lezzetinden ödün vermeyen lezzetli börek tariflerinden biridir. Genellikle kıymalı harçla yapılsa da peynirli olanları da çok lezzetli oluyor. Bu börekleri gördüğünüzde ve yediğinizde aklınıza hemen lezzetli pideler gelebilir. Gerçekten hem görünümü hem de lezzeti pideye benzeyen bir börektir. Üstelik hazır yufkayla yapıldığından, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Şimdi hayal dünyamızı kullanalım, bu lezzetli böreği birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Peynirli karnıyarık böreği için gerekli malzemeler
İç harç malzemeleri
Peynirli karnıyarık böreği nasıl yapılır?

İlk aşamada böreğin iç harcını hazırlayalım. Önce beyaz peyniri çatalla iyice ezin. Bunun içine ince doğradığınız maydanozu ve karabiberi ilave edin. Malzemeyi karıştırarak, iç harcımızı hazır edelim. Beyaz peyniriniz lezzetli ve az tuzlu olursa, böreğinizde mükemmel olur.

Şimdi yufkanın birini tezgâhın üzerine açın. Bir kâsede hazırladığınız süt ve sıvı yağ karışımından yufkanın üzerine bolca sürün. Üzerine bir yufka daha açarak, yine sosundan sürün. Bu aşamada yufkaları 8 parçaya bölün. Bunların her birini de 3 parçaya kesin. Bu yufka parçalarına hazırladığınız iç harcından koyun. Bu 2 katlı yufkaları sigara böreği gibi sarın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı şekilde yerleştirin. Bundan sonra böreklerin üzerine bıçakla sadece bir çizik atın. Böreğin altına kadar inmeyecek şekilde çizmelisiniz. En son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürerek, önceden 180 derecede ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Peynirli karnıyarık böreğini sevdiklerinize sıcak demli bir çay eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }