{ "title": "Peynirli Ispanaklı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/peynirli-isbanakli-borek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 07:03:34", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Peynirli Ispanaklı Börek besleyici atıştırmalıklar hazırlamak istediğinizde kullanabileceğiniz enfes börekler arasında yer alıyor. Özellikle ıspanak ve peynir gibi birbirine yakışan iki malzemenin birleştirilmesiyle yapılan bu börek çocuklarınıza gönül rahatlığıyla ve misafirlerinize de gururla sunabileceğiniz börekler arasındadır. Burada dikkat etmeniz gereken husus peynir seçiminizin kaşar olmamasıdır. Aksi takdirde börek soğuyunca kaşar da donup kalacaktır.

Peynirli Ispanaklı Börek Malzemeleri
İç harcı için
Peynirli Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak ıspanakları iyice yıkıyoruz. İyice yıkadığımız ıspanakları çok ince ya da kalın olmayacak biçimde doğrayıp hafif tuzlu suda 5 dakika haşlıyoruz. Ispanaklar haşlanınca süzüp soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Soğuyan ıspanakların üzerine peyniri ve küçük küpler halinde doğradığımız soğanı ekliyoruz. Son olarak tuz ve baharatları da ekledikten sonra iç harcımız hazırlanmış olacaktır.

Bir kâseye sıvı yağ, süt ve 2 yumurtayı alıyoruz. Üçüncü yumurtanın da sarısını ayırıp ak olan kısmını bu karışıma dahil ederek yufkaları ıslatacağımız bu sosu iyice çırpıyoruz. İlk önce yumurtaları kırıp çırpmanız işinizin daha kolay olmasını sağlayacaktır. Yağlı pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine ilk yufkayı uçları dışarıda kalacak biçimde seriyoruz. Üzerine soslu karışımdan sürüyoruz ve ikinci kata geçiyoruz. Bu kata kesinlikle iç harç koymuyoruz.

İkinci kata geçtiğimizde yufkaları parçalayarak koymaya başlıyoruz. Yufkanın üzerine önce sostan döküyoruz sonra da iç harcımızdan her yere eşit dağılacak biçimde döküyoruz. Bu şekilde tüm yufkaları kullandıktan sonra son kata geldiğimizde ilk koyduğumuz yufkanın kalan kısımlarını böreğin içine doğru katlıyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını böreğin üzerine fırça yardımıyla sürdükten sonra kare dilimler halinde böreği kesiyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 40 dakika pişirdikten sonra ılık olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }