{ "title": "Peynirli Gül Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/peynirli-gul-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 17:22:08", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Peynirli gül böreği, küçük büyük herkesin severek tükettiği, tercih ettiği böreklerden biridir. Bayanlar evde gerek hazır yufkadan gerekse el açması yufkadan çeşitli börekler yaparlar. Bunların içinde en fazla tercih edileni gül böreğidir. Gül böreği patatesli kıymalı, ıspanaklı, peynirli gibi malzemelerle yapılabilir. Peynirle yapılanı ise özellikle kahvaltılarda en fazla tercih edilenidir. Sizler için peynirli gül böreği tarifi hazırladık. Daha pratik olması açısından böreği hazır yufkayla yapacağız. Dilerseniz vaktim çok ben elde açma yufkayla yaparım derseniz, böreğiniz daha da lezzetli olur. Şimdi birlikte hazırlıklara başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Peynirli gül böreği için gerekli malzemeler
Peynirli gül böreği nasıl yapılır?

Böreğin yapımına önce sosu ve iç harcı hazırlayarak başlayalım. Bir kâsede sütü ve sıvı yağı iyice çırparak sosu hazır edelim. Başka bir kâsede beyaz peyniri ezerek ya da tulum lorunu direkt koyarak, içine ince kıydığımız maydanozu, kuru soğanı ve karabiberi ilave edelim. Malzemeleri iyice karıştırınca iç harcımızda hazır hale geliyor. Biz harcın içine kuru soğan koyduk. Bize göre oldukça lezzetli oluyor. Ancak istemezseniz koymayabilirsiniz.

Böreğin tüm hazırlıklarını bitirdiğimize göre yufkaları sarmaya başlayabiliriz. Her yufkayı tek tek tezgâhın üzerine açalım. Bunları dörde bölelim. Üçgen şeklinde olan yufka parçalarını sosla iyice yağlayalım. Geniş tarafına iç harcını koyalım. Kenar kısımlarını içe doğru kapatarak, yufkayı rulo şeklinde saralım. Bunu içe doğru dolayarak gül dediğimiz şeklini verelim. Hazırladığımız her böreği dibi yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm yufkaların sarılması bitince kalan sosun içine yumurta sarısını ilave ederek, çırpalım. En son aşamada böreklerin üzerine biraz susam ve çörek otu serpelim. Bunları önceden 180 derecede ısıttığımız fırına atalım. Peynirli gül böreğinin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra tercihen sıcak olarak servisimizi yapalım. Yanında çayla birlikte bu böreği yemek ayrı bir keyif olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }