{ "title": "Peynirli Çıtır Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/peynirli-citir-borek(1).jpg", "date": "19.01.2024 02:31:33", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Peynirli çıtır börek, peynirli çıtır börek severek yediğimiz börek çeşitlerinden biridir yapımı kolay ve pratik lezzeti şahanedir. Çay saatlerinin vazgeçilmez börek tariflerinden biridir. İsteğe göre ister fırında ister tava da kızartarak yapabilirsiniz yağda kızartmak daha çıtır olmasını sağlayacaktır fakat fırınlamak da daha kolaydır bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir durumdur.

Peynirli çıtır börek yapımı için gerekli malzemeler
Peynirli çıtır börek nasıl yapılır?

Peynirli böreğin öncelikle iç harcını hazırlıyoruz. Üç yüz gram peyniri rendeliyoruz ve üzerine yarım demet maydanozu ince ince doğruyoruz. Başka bir derin kâseye süt, sıvı yağ ve iki yumurta alıp iyice çırpıyoruz tezgâhın üzerine bir adet yufkayı serip 12 tane üçgen parça oluşturuyoruz ve her birinin üzerine fırça ile sos sürüp peynirli harç koyuyoruz ve kenarlardan kıvırarak içe doğru sarıyoruz sardığımız börekleri yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz ve üzerine kalan sostan sürüp çörek otu serpiyoruz ve 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
" } ] }