{ "title": "Peynirli Çiğ Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/peyni-cig-borek.jpg", "date": "21.01.2024 15:50:10", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Peynirli Çiğ Börek bir Tatar yemeğidir. Tadı kadar görüntüsü ile de ilgi çeken bu böreğin hızlı ve pratik bir şekilde yapılabilecek tarifler arasında yer alması sayesinde dilediğiniz zaman hem misafirlerinize hem de çocuklarınıza sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Bir kere denediğiniz zaman çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alacak olan bu tarifi mutlaka favori tarifleriniz arasına almalısınız. Farklı iç malzemeleri kullanarak farklı börekler yapmanıza da olanak sağlaması bakımından size büyük bir kolaylık sağlayacak olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Peynirli Çiğ Börek Malzemeleri
İç harcı için.
Peynirli Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Geniş hamur yoğurma kabı içerisine unu ekleyip ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Açtığımız bu havuzun içine kabartma tozu, süt, tuz ve çok az ılık suyu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Hamur kıvamını tam olarak tutturabilmek için ılık su miktarını kendinize göre ayarlamanız daha doğru olacaktır. Hamur kulak memesi kıvamına helene dek yoğurduktan sonra hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve dinlendirin.

Hamur dinlenirken iç harcınızı hazırlayın. Maydanozları incecik kıydıktan sonra içine göz kararı peynirinizi ufalayarak koyun. Dilerseniz lor peyniri de kullanabilirsiniz. Sonra ağız tadınıza göre tuzu da ekleyip iç harcınızı hazır biçimde bekletin. Hamurunuz 10 dakika dinlendikten sonra hamurdan bezeler alıp dilediğiniz büyüklükte açın. Tabak büyüklüğünden küçük parçalar halinde elinizde açmanız yeterli olacaktır. Hamurun ortasına iç harcınızdan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını iyice tutturun ki kızartırken açılmasın. Tüm hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra bol ve kızgın yağda kızartın. Dilerseniz hamurları hazırlarken bir yandan da kızartabilirsiniz. Ilıkken servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }