{ "title": "Peynirli Börek Yufka", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/peynirli-borek-yufka,.jpg", "date": "20.01.2024 14:24:06", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Peynirli börek yufka, yufkayla yapılan böreklerde hanımların tercihi özellikle kahvaltı için peynirli harçla oluyor. Peynirli börek ister hazır yufkayla, isterseniz elde açma yufkayla yapılsın hem besleyici hem de oldukça lezzetli oluyor. Bu böreği kahvaltılarınıza, çay saatlerinizde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Sıcak olarak tüketildiğinde gerçekten lezzetli bir börek oluyor. Hiç vakit kaybetmeden böreği birlikte hazırlamaya başlayalım.

Peynirli börek yufka için gerekli malzemeler
Peynirli börek yufka nasıl yapılır?

Hazır yufkayla kolayca hazırlayacağımız bu böreğin ilk olarak iç harcını hazır edelim. Kâsenin içinde beyaz peyniri ufalayalım. Sert bir peynir kullanıyorsanız, rende yapabilirsiniz. İçine maydanozu doğrayın. Dilerseniz böreğin üzerinde kullanacağınız yumurta sarılarının aklarını böreğin iç harcının içine koyabilirsiniz. Biraz karabiber ilave ederek, harcı tamamlayalım. Bize göre tuz ilave etmenize gerek yok. Çünkü beyaz peynirin tuzu az bile olsa, yeterli gelir. İç harcı hazırladıktan sonra süt ve sıvı yağı kâsede iyice çırpın. Bunu böreğe sos olarak kullanacağız.

Şimdi yufkaların her birini dört parçaya bölün. Her yufka parçasını sosla iyice ıslatın. Yufkaların geniş taraflarına böreğin peynirli harcından koyun. Kenarlarını içe kıvırarak, yufkayı rulo şeklinde sarın. Bunu içe doğru dolayarak, gül şeklin verin. Hazırladığınız börekleri içini yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın. Bitirdikten sonra böreğin kalan sosunun içine yumurta sarılarını koyarak çırpın. Bunu peynirli börek yufka üzerine sürün. Her birine biraz susam serpin. Daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırında peynirli böreği üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }