{ "title": "Peynirli Börek Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/peynirli-borek-oktay-usta.jpg", "date": "22.01.2024 01:47:02", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Peynirli Börek Oktay Usta, Her öğünde ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreklerin yapılışı çok kolaydır. Birçok insanın damak zevkine uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile ve evde hazırlanan hamurla da yapılmaktadır. Özellikle zaman bakımında kısıtlı olan kişiler hazır yufka tercih etmektedir. Özellikle ev hanımları birden fazla olan yemek tariflerine ulaşabilmek için televizyonlar da yayınlanan yemek programlarını takip etmektedir. Kısa zamanda birden fazla yemek tarifi öğrenebilmek için. Bu programlardan biri de Oktay ustanın sunduğu yemek tarifi programıdır. Oktay ustanın peynirli börek tarifi şu şekildedir;

Malzeme listesi
Sosu için
İç harcı için
Üzeri için
Nasıl Yapılır?

Börek yapımına ilk öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. İç harcı için soğanları küçük küçük doğrayın. Diğer taraftan orta boy tavanın içine tereyağı koyarak eritin ve doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar kavrulmaya yakın pul biberini ilave edip karıştırın. Soğanların soğuması için tavayı bir köşeye alın ve soğumasını bekleyin. Soğanlar soğuyunca peynirleri ezerek karıştırın. İç harcını hazırladıktan sonra sosunu hazırlayın. Sosu için derin bir kabın içine yumurta, süt, sıvı yağı ve yoğurdu koyarak çırpın. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra ilk yufkayı altı yağlanmış tepsiye serin. Yufkanın üzerine sosu dökmeden diğer yufkayı serelim. Üçüncü yufkayı da serdikten sonra iç harcını ekleyin. İç harcı üzerine diğer yufkaları da buruşturarak ekleyin. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra böreği istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Dilimledikten sonra hazırladığınız sosu üzerine boşaltın ve susam ve çörek otunu serpiştirin. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }