{ "title": "Pazılı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pazli-borek.jpg", "date": "18.01.2024 23:25:03", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Pazılı börek, uzun zamanlardan beri annelerimizin yaptığı muhteşem lezzetlerden biridir. Bu böreğin lezzeti olsun, görünümü olsun sofralarda mükemmel bir yer tutmaktadır. Herkes misafirleri için en güzel lezzetleri yapmak ister. İşte bu börek tam istediğiniz gibi bir börektir. Yapılışı oldukça kolay olan bu böreğin malzemesi de abartılacak kadar fazla değildir. Sizlerde tarifimi okuyarak bu muhteşem böreği kısa bir sürede pratik bir şekilde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bunun için kollarınızı sıvayarak malzemeleri tedarik etmeye başlayın. Bu börek için gerekli olan malzemeleri birazdan sizlerle paylaşacağım. Elinizden geldiği kadar bu börekte kullanılacak malzemeleri iyi seçmelisiniz.

Pazılı Börek Malzemeleri
İç harç malzemeleri
Pazılı Börek Nasıl Yapılır?

Bu böreğin yapılışına geçmeden önce iç harcı hazırlayalım ki daha sonradan harç yapılı ile uğraşmayalım. Öncelikle harç yapımında kullanılacak soğanı ekmek tahtası yardımı ile ince ince doğrayalım. Eğer isterseniz mutfak robotunu kullanarak parçalama işlemini yapabilirsiniz. Ama zamanınız varsa bıçakla doğrayarak suyunu bırakmamasını sağlayın. Doğramış olduğunuz soğanları bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ koyarak iyice kızdırın ve doğradığınız soğanları yağ içerisinde iyice kavurun.

Daha sonra pazıları iyice yıkayarak ince ince bu soğan içerisine ekleyerek iyice kavuralım. Bir süre sonra pazılar suyunu tam olarak çekecektir. Böylece işlemi tamamlamış oldunuz. Ocağı kapatmadan bir süre önce içerisine karabiber ve tuz atarak eğer varsa diğer baharatlardan isteğe göre ekleyebilirsiniz.

Artık yavaş yavaş soğuyan pazılar içerisine peynirin tamamını ekleyelim ve iyice karıştıralım. Bu işlemden sonra artık pazılı börek yapımında kullanılacak olan sosu hazırlayalım. Bunun için bir kâse içerisine sıvı yağ, tuz, un ve sirkeyi ekleyerek iyice çırpalım ve böylece sosta hazır. Bu işlemden sonra yufkalardan birini düz bir zemine sererek üzerini bolca soslayalım. Daha sonra ikinci yufkayı da bunun üzerine sererek iyice soslayalım. Bu yufkaları ikiye bölerek 12 üçgen parça oluşturalım ve bu parçaların geniş kısımlarına harçtan ekleyerek rulo sarmaya başlayalım. Çok sıkmamaya özen gösterin.

Tüm yufkalara aynı işlemi yaparak önceden yağlanmış olan fırın tepsisine dizelim ve yumurta sarısını tüm börekler üzerine sürelim. Bu arada fırını açarak ısınmasını sağlayalım. Fırın ısındıktan sonra pişmesi için fırına atın ve yaklaşık 1 saat kadar bekleyin. Daha sonra tam olarak kızarınca servis edebilirsiniz.
" } ] }