{ "title": "Patlıcanlı Tepsi Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patatesli-tepsi-boregi-tarifi(1).jpg", "date": "19.01.2024 16:03:46", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Patlıcanlı Tepsi Böreği misafirlerinize sunabileceğiniz değişik tat arayışlarınız için ideal bir tarif olarak karşınıza çıkıyor. Hem kendiniz hem aileniz hem de misafirleriniz için değişik, lezzetli ve doyurucu atıştırmalıklar aradığınızda ya da çayın yanında ikram edebileceğiniz bir şeyler aradığınızda bu tarifi kullanmanızın büyük yararını görebilirsiniz.

Patlıcanlı Tepsi Böreği Malzemeleri
İç harcı için;
Patlıcanlı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlamak için soğanları soyup küçük küpler halinde doğruyoruz ve bir tavada çok az sıvı yağ kullanarak kavuruyoruz. Patlıcanları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyerek soğanlarımızla birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Sarımsakları ezip iç harcımıza ekliyoruz. Sivri biberleri de incecik doğrayıp ekledikten sonra bir süre kavurmaya devam ediyoruz. Pişmeye yakın incecik kıydığımız maydanozları da ekleyip bir dakika kadar kavurduktan sonra iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz.

Bir kapta yumurtaları, sıvı yağı ve sütü iyice köpürene dek çırpıyoruz. Fırın tepsisini yağladıktan sonra ilk yufkayı tepsiye uçları dışarıda kalacak şekilde seriyoruz. Üzerine sütlü karışımdan biraz döküyoruz. Sonraki katlarda yufkayı parçalayarak büzgülü biçimde koyuyoruz ve her kata sütlü karışımdan döküyoruz. Üçüncü yufkayı da parçalayıp koyduktan sonra sütlü karışım yerine patlıcanlı iç harcımızın tamamını yayarak eşit şekilde dağıtıyoruz. Yine yufkaları parçalayarak ve her kata sütlü karışımdan dökerek tüm yufkayı kullanıyoruz. Son kata gelindiğinde tepsinin dışında kalan kısımlarını da içeriye doğru alıp kalan sütlü karışımın tamamını kuru yer kalmayacak şekilde döküyoruz. Dilimledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika altı üstü kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }