{ "title": "Patlıcanlı Kıymalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patlicanli-kiymali-borek.jpg", "date": "21.01.2024 08:25:07", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Patlıcanlı kıymalı börek daha önce denemeye korktuğunuz tatlardan biri olsa da denediğiniz zaman asla vazgeçmek istemeyeceğiniz börekler arasında yer alıyor. Evde klan malzemeleri kullanarak hazırlayabileceğiniz bu böreği misafirlerinize çayın yanında rahatlıkla sunabilirsiniz. Aniden gelen misafirleriniz için de gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu börek kesinlikle büyük beğeni toplayacaktır.

Patlıcanlı Kıymalı Börek Malzemeleri
Patlıcanlı Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak patlıcanları yıkayıp soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Derin bir kap içerisine koyup tuzlu suda bekletin ki patlıcanın acısı çıksın. Geniş teflon bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı alıp incecik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Renkli küçük biberlerden dilediğiniz miktarda yıkayıp doğramadan soğanların üzerine alıp biraz soteliyoruz. Üzerine kıymayı da alıp kıymanın rengi iyice değişene dek kavuruyoruz. Tüm malzemeleri iyice kavurduktan sonra patlıcanları ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Üzerine karabiber, pul biber ve tuzu atıp bir iki dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Başka bir kap içerisinde yumurta, süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırarak ara harcımızı hazırlıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine ilk yufkayı uçları dışarıya gelecek biçimde serip hazırladığımız ara harcından dökerek yufkayı ıslatıyoruz. Daha sonra bir yufkayı parçalayarak ikinci yufkanın üzerine dağınık biçimde serpiştiriyoruz. Yufkayı yine ıslattıktan sonra patlıcanlı harcımızdan her tarafa eşit dağılacak biçimde döküyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra ilk yufkanın dışarıda kalan yufka parçalarını içeri alın ve üzerine kalan sıvı harcınızı dökün. Yufkaları kareler halinde dilimledikten sonra üzerine çörek otu da serpiştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilıkken servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }