{ "title": "Patatesli Yufka Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patatesli-yufka-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 18:10:30", "author": "esma kaya", "article": [ { "article": "Patatesli yufka böreği, şimdi hep beraber patatesli börek yapmayı öğrenelim. Patatesli börek nasıl yapılır? İç nasıl hazırlanır? Sizlere bu konuda bilgi vermek istedik ve yazdık. Umarım sofralarınızın vazgeçilmez tarifleri arasında yer alabilir bir tarif ve lezzet olur.

Patatesli yufka böreği harcının malzemeleri
Yufka için gerekli olan malzemeler
Patatesli yufka böreği nasıl yapılır?

Öncelikle haşlanmış patatesleri çatalla iyice ezelim. Tüm harç malzemelerini üzerine ekleyip karıştıralım en sonda zeytinyağını ekleyelim ve içine istediğimiz her şeyi ekleyebiliriz. Hazırladığımız harcı bir kenarda beklemeye alalım. Sütü sıvı yağı ve yumurtayı bir kabın içinde iyice çırpalım. Yufkaları ortadan ikiye ayıralım. Fırça yardımıyla yufkanın her yerine gelecek şekilde sütlü karışımdan yedirelim ve üzerlerine hazırladığımız harçtan koyalım. Yufkayı rulo şeklinde saralım. İlk sardığımız yufkayı kendi etrafında çevirerek gül şekli verelim ve yağlanmış tepsimizin tam orta yerine yerleştirelim. Diğer yufkalara da aynı işlemleri yapıp rulo şeklinde saralım ve ilk böreğin devamı olacak şekilde sararak tepsimize yerleştirelim. Kalan sütlü karışımın içine bir yumurta sarısını ekleyip iyice çırpalım sonra fırça ile böreğimizin üstüne sürelim. Üzerini çörek otu ve susamla süsleyelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }