{ "title": "Patatesli Tepsi Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patatesli-tepsi-boregi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 07:34:54", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Patatesli tepsi böreği, patatesli börek herkes tarafından çok sevilen böreklerden biridir. Yapımı oldukça pratik ve lezzetli olan bir börektir sabah kahvaltılarında beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde rahatlıkla tüketilebilir.

Patatesli tepsi böreği yapımı için gerekli malzemeler
Patatesli tepsi böreği nasıl yapılır?

Börek yapımı için patatesler yıkanır ve tencereye alınır üzerine kaynar su eklenir ve ocağa alınıp altı açılır. Patatesler haşlanıncaya kadar kaynatılır ve pişen patateslerin suyu süzülüp soğuk suya tutulur ki rahat soyalım. Patatesler soyulur ve derin bir kaba rendelenip bir kenara alınır harcı için iki adet kuru soğan soyulur yıkanır ve küçük küçük doğranıp bir tencereye alınır üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir soğanlar kavrulmaya başlar soğanlar kavrulunca salça eklenir ve ardından damak tadına göre tuzu ve pul biberi eklenir. Onlar kavrulunca rendelenmiş patates de eklenir ve iyice karıştırılır. Sosu için iki yumurta bir bardak yoğurt ve bir çay bardağı sıvı yağ bir kâsede çırpılır. Harç hazırlanınca ilk yufka yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerine fırça yardımı ile sos sürülür ve ikinci yufka serilir bu katta da yine sos sürülür ve üçüncü yufkaya geçilir şimdi patatesli harcın hepsi bu kata eşit bir şekilde yayılır ve diğer yufkalar aralarına sos sürülerek üst üste dizilir ve kalan sos da üzerine dökülür ve dilimlenir üzerine çörek otu serpilir ve fırına verilir fırında yüz seksen derecede üzeri kızarana kadar pişirilir ve ardından çıkarılıp servis edilir.
" } ] }