{ "title": "Patatesli Rulo Börek Tarifi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patatesli-rulo-borek-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 06:02:44", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Patatesli Rulo Börek Tarifi özellikle çay saatlerinde hızlı bir şekilde hazırlanarak ikram edilecek bir tarif arandığında tercih edilen börek tarifleri arasında yer alır. Kolay ve pratik bir şekilde yapılabilecek olmasının yanı sıra hızlı bir biçimde hazırlayabilecek olmanız sebebi ile kısa olan vakitlerinizi daha verimli şekilde kullanabilmeniz için tercih edebileceğiniz bir tariftir. Çocuklarınıza da ara öğünlerde yedirebileceğiniz bu böreğin doyurucu olmasının yanı sıra oldukça hafif olması sebebi ile kalori değerinin düşük olduğunu da görebilirsiniz.

Patatesli Rulo Börek Malzemeleri
İç harcı için
Patatesli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için iyice yıkayıp haşladığımız patatesleri soyduktan sonra çatal yardımıyla eziyoruz. Üzerine sıvı yağ, süt, yumurta, yoğurt, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırıyoruz. İç harcımız hazır olduktan sonra düz ve geniş bir zemine bir yufkayı serip iç harcımızın üçte birini yufkanın üzerine serpiyoruz. İkinci yufkayı da bu yufkanın üzerine serip kalan iç harcın yarısını her tarafa eşit dağılacak biçimde yayıyoruz. Son yufkayı da serip kalan iç harcı yaydıktan sonra yufkaların üçünü birlikte rulo şeklinde sarıyoruz.

Tam ortadan ikiye böldükten sonra buzdolabında 6 saat bekletiyoruz. Ancak bu kadar vaktiniz yoksa derin dondurucuda 20 dakika bekletmeniz de yeterli olacaktır. Dolaptan çıkardığınız böreği bir parmak kalınlığında dilimliyoruz ve üzerini rendelenmiş kaşar peynirinden serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Kaşarlar hafif kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }