{ "title": "Patatesli Kolay Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patlicanli-kiymali-borek(1).jpg", "date": "21.01.2024 22:59:50", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Patatesli Kolay Börek misafirleriniz aniden geldiğinde ya da eve geç döndüğünüz bir gün misafirleriniz gelecekse ve bir şeyler hazırlamaya vaktiniz olmadığında rahatlıkla hazırlayabileceğiniz pratik tariflerden biridir. Patates haşlama derdiniz de olmadığı için 10 dakika içerisinde hazırlayıp fırına sürebileceğiniz bu tarif sayesinde diğer hazırlıklarınızı yapmanıza da zaman kalacaktır. Bu yüzden mutlaka bu tarifi favori tarifleriniz arasına almanız gerekiyor. Hamur yoğurmadan yufka kullanmadan yapacağınız bu tarifin doyurucu olması sebebi ile çocuklarınıza da leziz atıştırmalıklar hazırlamak için ve hatta kahvaltılar için bu tarifi kullanabilirsiniz.

Patatesli Kolay Börek Malzemeleri
Patatesli Kolay Börek Nasıl Yapılır?

Patatesleri soyup çiğ haldeyken minik küpler halinde doğruyoruz. Geniş bir kabın içine yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu alıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışıma sırasıyla kabartma tozu ve unu da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak küçücük doğradığımız patatesleri de harca ekleyip hepsini birbirine karışacak şekilde iyice karıştırıyoruz. Sıvı yağla yağlanmış olan borcama karışımı döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Patatesin içinin pişip pişmediğini anlamak için kürdanı patatese batırın, eğer kürdan rahatlıkla girebiliyorsa pişmiş demektir. Dilimlere ayırıp ılık halde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }