{ "title": "Patatesli Kol Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patatesli-kolay-borek.jpg", "date": "21.01.2024 17:25:26", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Patatesli Kol Böreği pek çok insanın sevdiği börekler arasındadır. Özellikle çocukların abur cubur yemesini istemeyen annelerin ve çayın yanına ikram edilecek atıştırmalıklar arayanların kurtarıcısı niteliğindeki bu böreğin doyurucu niteliğe sahip olması sebebi ile hafta sonu kahvaltılarınız için de ideal bir seçim olduğunu söyleyebiliriz. Fazla vakit harcamadan bir börek hazırlamak istediğinizde el açması börek tadını alabileceğiniz bu tarifi denemenizin çok doğru bir seçim olduğunu görebilirsiniz.

Patatesli Kol Böreği Malzemeleri
İç harcı için
Patatesli Kol Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri yıkayıp haşlıyoruz. Haşladığımız patatesleri ezdikten sonra incecik kıyılmış maydanozları ekliyoruz. Sıvı yağ, baharatlar ve tuz da eklendikten sonra iç harcımızı iyice karıştırarak homojen bir karışım elde ediyoruz. İç harcımız hazır olunca yufkaları ıslatmak için sos hazırlıyoruz. Sos için eritilmiş tereyağı, sıvı yağı ve sütü birbirine karıştırıyoruz.

İlk yufkamızı açıp sosu her tarafına fırça yardımıyla sürüyoruz. İkiye katladıktan sonra üstte kalan kısmına da sosdan bir yemek kaşığı dökerek iyice yayıyoruz. Yarım ay haline gelen yufkanın düz olan kenarına iç harcımızdan döküp rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra yağlanmış olan yuvarlak fırın tepsimizin ortasından başlayarak spiral şeklinde sararak böreği yerleştiriyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sıvı sosun içine bir yumurtanın sarısını da ekleyip iyice çarpıyoruz. Bu karışımı da tüm yufkaların üzerine eşit dağılacak şekilde sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirip dilimler halinde kesiyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }