{ "title": "Patatesli Kaşarlı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patatesli-kasarli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 04:36:04", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Patatesli Kaşarlı Börek evde atıştırmalık bir şeyle bulamadığınızda evde olan malzemelerle hazırlayabileceğiniz hızlı ve pratik bir tariftir. Aniden gelen misafirleriniz için ya da çayın yanına bir şeyler hazırlamak için yeterli vaktiniz olmadığında rahatlıkla kullanabileceğiniz bu tarif sayesinde hem misafirlerinize hem de ailenize kısa sürede sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamanız mümkün olacaktır.

Patatesli Kaşarlı Börek Malzemeleri
Patatesli Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak böreğin harcını hazırlıyoruz. Bunun için yıkadığımız patatesleri haşlıyoruz. Patates haşlandıktan sonra soyup eziyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşar, tuz ve karabiber dökerek harcı tatlandırıyoruz. Tereyağı da harca döktükten sonra iyice karıştırıyoruz ve özellikle tereyağının tamamen kaybolmasını sağlıyoruz. İç harcımız hazır olduktan sonra yufkaları ıslatmak için ihtiyacımız olan süt, yoğurt ve sıvı yağ karışımını hazırlıyoruz. Bunları bir kâsede iyice homojen bir karışım elde edene dek karıştırıyoruz.

Yufkalarımızın ilkini alıp tezgâhın üzerine seriyoruz. Üzerine bir miktar sıvı karışımdan döküyoruz ve ikiye katlıyoruz. Yufkanın üstte kalan kısmına da bir miktar sıvı karışımdan döküyoruz. İç harcımızın üçte birini yarım ay şeklinde olan yufkanın düz olan kenarına kalın bir çizgi olacak şekilde döküyoruz. Sonra harç döktüğümüz kenardan başlayarak rulo halinde sarıp fırın tepsisine alıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp tüm yufkaları tepsiye aldıktan sonra böreklerimizi dört parmak kalınlığında kesiyoruz. Yumurta sarısını sürdükten sonra üzerine susam da serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }