{ "title": "Patatesli Karnıyarık Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patetesli-karniyarik-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 17:54:20", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Patatesli karnıyarık böreği, çok zahmetli olmayan, sabah, öğlen ve akşam yemekleride ve arkadaş toplantılarında çay ile rahatlıkla ikram edebileceğiniz leziz bir börek çeşididir. Karnı yarık böreğini patatesin yanı sıra, kıyma veya peynir ile yapmanız da mümkündür. Ben patatesli olanını tercih ediyorum. O yüzden bu yazımda sizlere el açması patatesli karnı yarık böreğinin tarifini yazdım. Bu tariften 2 büyük tepsi börek çıkıyor. Siz dilerseniz malzemeleri yarı yarıya kullanarak 1 büyük tepsi de yapabilirsiniz. Ayrıca ben el açması böreği daha çok sevdiğim için tarifi de öyle yazdım, ama vaktiniz kısıtlıysa veya vakit kazanmak için hazır yufka da kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

El Açması Patatesli Karnıyarık Böreğinin Malzemeleri

Hamuru için
İç Malzemesi için
Üzeri için
El Açması Patatesli Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin bir kabın içine un koyularak ortası açılır. İçine tuz serpilir, yavaş yavaş su eklenerek karıştırılır. Hamur iyice yoğrulup ele yapışmayacak dereceye getirilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Beklemeye bırakılan hamur 4 eşit parçaya bölünür ve un serpili bir yüzey üzerinde merdane ile açılır. Tüm hamurlar bitene dek aynı işlem tekrarlanır. Yufka haline gelen hamurlardan bir tanesi tezgâhın veya düz bir zeminin üzerine serilerek, üçgen şeklinde sekiz eşit parçaya bölünür. Diğer yufkalar için de aynı işlem tekrarlanır. Küçük bir kabın içine yarım çay bardağı su ile yarım çay bardağı zeytinyağı koyularak karıştırılır. Yufkanın üçgen şeklinde olan ilk parçası alınarak üzerine, yağ ile hazırlanan karışımdan sürülür. Sonra, ikinci yufka birinci yufkanın üzerine koyulur ve tekrar yağlı karışım sürülüp üzerine de isteğe göre hazırlanmış harç koyulur. Son olarak, sıgara böreği gibi fakat çok sıkmadan sarılır. Tüm yufkalar aynı işlemden geçtikten sonra üzerlerine derin çizik atılır ve açılan yarıklara birer adet dilimlenmiş domates ile biber yerleştirilir. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve tüm yufkalar içinde yağlı kâğıt bulunan tepsiye dizilerek, önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir. Pişen börekler servis tabağına alınarak, sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }