{ "title": "Patatesli Gül Böreği Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patatesli-gul-boregi-oktay-usta.jpg", "date": "21.01.2024 03:07:03", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "
Patatesli gül böreği Oktay usta, patates içeriği bakımından çok zengin ve sağlık açısından çok faydalı bir sebzedir. Birçok yemek çeşidi yapılan ve yemeklerde kullanılan patates, salata ve çorbalarda da kullanıldığı gibi böreklerde de kullanılmaktadır. Patates böreklerde kullanıldığı zaman damağa çok hoş bir tat vermektedir. Oktay ustanın lezzetli börek tariflerinden birisi olan patatesli gül böreğinin tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Öncelikle patatesli gül böreği için gerekli olan malzemeleri ve daha sonra yapılış şeklini sizlerle paylaşalım.

Patatesli gül böreği Oktay ustanın tarifi için gerekli malzemeler
Yapımı: Patatesli gül böreği için gerekli olan malzemeleri hazırladıktan sonra, böreğin yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle patates ile soğanımızın kabuklarını soyuyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri tencereye koyarak üzerine bir miktar su ilave ederek haşlanması için ocağın üzerine alıyoruz. Patatesler haşlanırken diğer taraftan kabuğunu soymuş olduğumuz soğanı yemeklik olacak şekilde doğruyoruz. Orta boy tavamızı alıyoruz. İçerisine sıvı yağ koyuyoruz ve doğradığımız soğanları içerisine aktarıyoruz. Tavayı ocağa alıyoruz ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar kavrulurken, haşlanmış patatesleri ocaktan alıyoruz ve püre haline gelecek şekilde eziyoruz. Ezdiğimiz patatesleri pembeleşen soğanların üzerine aktarıyoruz. Üzerine karabiber, kırmızı pul biber ve bir tatlı kaşığı tuzu ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Patatesler bir miktar kavrulduktan sonra ocaktan alıyoruz. Böreğimiz için gerekli olan soslardan bir tanesini hazırlamak için, orta boy kâselerden bir tanesini alıyoruz. İçerisine sıvı yağını ve sütü koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Hazır olan sosumuzu bir kenara alıyoruz. 3 adet yufkamızı alarak yufkaları artı (+) şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz her yufka parçasının içerisine az miktarda hazırladığımız sostan sürüyoruz. Sos sürdüğümüz yufkaların içerisine bir miktar iç harçtan koyuyoruz ve yufkaları rulo şeklinde kapatıyoruz. Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekline getiriyoruz. Şekli tamamlanmış olan patatesli gül böreğimizin üzerine sürmek için, orta boy kâsemizden diğerini alıyoruz ve içerisine yumurtayı kırıyoruz. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyerek çırpıyoruz ve hazır olan sosu gül şekli verdiğimiz böreklerimizin üzerine sürüyoruz.

Patatesli gül böreğimizin yapım işlemini tamamladık ve böreğimizi pişirmek için önceden ısıtmış olduğumuz yüz seksen derecedeki fırının içerisine koyuyoruz. Gül böreğimizin üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişmiş böreğimizi fırından aldıktan sonra servise hazır hala gelmiş demektir. Bu lezzetli böreği aileniz ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }