{ "title": "Patatesli Boşnak Böreği Tarifi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patatesli-bosnak-boregi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 17:33:57", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Patatesli Boşnak böreği tarifi hem el açması tarifler hem de hazır yufka ile yapılacak tarifler arasında lezzeti ile ilginizi çekebilecek börekler arasında yer alıyor. Fazla zamanınızı almadan hazırlamak istediğiniz bir börek olduğunda yufka kullanarak rahatlıkla bu tarifle leziz börekler yapabilirsiniz. Misafirlerinize çayın yanında sunabileceğiniz leziz bir börek sunmak istediğinizde mutlaka bu tarifi değerlendirmelisiniz.

Patatesli Boşnak Böreği Malzemeleri
Patatesli Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Patateslerimizi yıkayıp soymadan haşlıyoruz. Haşladığımız patatesleri soyup geniş bir tabakta rendeliyoruz. Soğanları da yemeklik olarak ince küpler halinde doğruyoruz. Tavaya sıvı yağı alıp soğanları kavurup karabiber ve tuzu döktükten sonra rendelediğimiz patatesleri de ekleyerek iç harcımızı iyice karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.

Yufkalarımızdan birini temiz bir tezgâha açıyoruz ve iyice yağlıyoruz. İkiye katladıktan sonra yarım ay haline gelen yufkamızı yağlayarak yufkanın düz olan kısmına iç harcımızdan kalın bir çizgi halinde yayıyoruz. Daha sonra iç harcın bulunduğu kenardan başlayarak rulo halinde yufkamızı sarıyoruz. Yağlanmış kare fırın tepsinin ortasına uzunlamasına olacak şekilde yerleştiriyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra dilediğiniz uzunlukta kesip 2 yumurtanın sarısını iyice çırparak yufkaların üzerine sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 220 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }