{ "title": "Patatesli Börek Tarifi Hazır Yufkadan", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patatesli-borek-tarifi-hazirlanisi.jpg", "date": "19.01.2024 14:32:08", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "
Patatesli börek tarifi hazır yufkadan, patates içerdiği vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir besindir. Sağlık açısından birçok faydası bulunan patates, şifa kaynağı olarak da bilinmektedir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan patates yemek çeşitlerinde, sade olarak, çorbalarda ve salatalarda kullanılarak tüketildiği gibi, böreklerde kullanılarak da tüketilip faydalarından yararlanılmaktadır. Birçok çeşidi ve tarifi olan patatesli böreğin, hazır yufkadan yapılış şeklini, öncelikle gerekli olan malzemeleri ve daha sonra yapılış şeklini sizlerle paylaşalım.

Patatesli börek tarifi hazır yufkadan için gerekli malzemeler
Patatesli börek tarifi hazır yufkadan nasıl yapılır?

Patatesli börek için gerekli olan malzemelerimizi hazırladık ve böreğimizin yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Patateslerin kabuklarını soyuyoruz ve bir kabın içerisinde rendeliyoruz. Aynı şekilde soğanında kabuğunu soyup rendeliyoruz. Yarım demet maydanozumuzu iyice yıkadıktan sonra ince ince kıyıp patates ve soğanın üzerine ilave ediyoruz. Bir çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber, kimyon ve bir tatlı kaşığı tuzu da üzerine ilave edip iyice karıştırıyoruz. Böreğimiz için gerekli olan iç harcımız hazır. Şimdide böreğimiz için sos hazırlayalım. Orta boy geniş kâsemizi alıyoruz içerisine bir tane yumurtayı kırıyoruz. Üzerine bir su bardağı sıvı yağ ve bir su bardağı sütü ilave edip iyice çırpıyoruz. Sosumuz da hazır. İçerisinde patatesli böreğimizi yapacağımız fırın tepsisini alıyoruz. İsteğe bağlı olarak yağlı kâğıt kullanılabilir ya da tepsinin içi yağlanılabilir. Biz tepsimizin içini yağlıyoruz ve bir yufkayı alıp tepsinin içerisine, yufka tepsinin kenarlarından taşacak şekilde seriyoruz. Yufkanın üzerine hazırlamış olduğumuz sostan fırça yardımı ile sürüyoruz. Bir başka yufka daha alıyoruz ve parçalayarak tepsiye seriyoruz. Üzerine sos sürüyoruz. Bir yufka daha alıyoruz ve tepsi büyüklüğünde kesip tepsiye seriyoruz ve üzerine hazırladığımız iç malzemeyi aktarıyoruz ve iyice yayıyoruz. Bir yufka daha alıyoruz ve parçalayarak harcın üzerine seriyoruz. Yufkanın üzerine sos sürüyoruz. Son yufkayı da tepsinin içerisine serdikten sonra, tepsinin etrafından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatıyoruz ve kalan sosu yufkanın üzerine iyice sürüyoruz.

Patatesli böreğimiz artık pişirilmeye hazır. Böreğimizi isteğe göre dilimliyoruz ve daha önceden ısıtmış olduğumuz yüz seksen derecedeki fırına atıyoruz. Patatesli böreğimizin üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen böreğimizi fırından aldıktan sonra, servise hazır olan lezzetli böreğinizi aileniz ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }