{ "title": "Patatesli Börek Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patatesli-borek-oktay-usta.jpg", "date": "20.01.2024 00:51:40", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Patatesli Börek Oktay Usta, Patatesli börek birçok kişinin severek yediği yiyecekler arasındadır. Yapılışının kolay olması ve lezzetinin hat safhada olması birçok insanın bu böreği tercih etmesinin en büyük nedenidir. Misafirleriniz için verebileceğiniz en güzel ve en çıtır lezzet patatesli börek Oktay Usta ile yapılan böreklerden biridir. Yapılışının oldukça kolay olmasının yanında pratik bir şekilde yapabileceğiniz tarif ile bu lezzeti kolayca evlerinizde çok kısa bir sürede yapabilirsiniz. Şimdi Oktay Ustadan patatesli börek tarifine geçmeden önce bu lezzetli börek içerisinde kullanacağımız malzemelerden biraz bahsetmek lazım.

Patatesli Börek Malzemeleri
Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Hazırlıklarımızı yaptıktan sonra börek yapılışına başlamadan önce derin bir tencereye suyu koyalım ve patatesleri ister kabukla ister 4 parçaya bölerek haşlamak için koyalım. Bu sırada biz de iç harcını yapmak için gerekli araç gereçleri hazırlayabiliriz. İlk olarak Patatesler haşlandıktan sonra yine derin bir kap içerisinde patatesleri bir kaşık ya da çatal yardımı işe iyice ezelim. Daha sonra ise harçlar için bahsettiğimiz diğer malzemeleri ezdiğimiz patateslerin içerisine ekleyerek iyice karıştıralım. İçerisinde bıraktığımız malzemeler iyice her yere dağılmalıdır. Karıştırma işleminden sonra bahsettiğimiz kadar zeytinyağı ekleyerek tekrar biraz karıştırdıktan sonra artık iç harcımız hazır. Şimdi börek yapılışına geçebiliriz.

Öncelikle süt ve sıvı yağı yumurta ile küçük bir kap içerisinde böreğin içerisinde ve üzerinde kullanmak üzere iyice çırpalım. Biraz köpürmeye başladığında işlemi tamamlamış olduğumuzu anlayabiliriz. Daha sonra yufkalardan birini düz bir zemine serelim ve tam ortasından keselim. İkiye böldükten sonra artık yufkanın iki düz kenarı olmuştur. Düz kenarlarından birine fırçayla bol sütle yumurtadan yaptığımız karışımı sürelim ve daha önceden hazırladığımız iç harcı dinlendikten sonra bu yufka üzerine ekleyelim. Harcı ekledikten sonra yufkayı rulo şeklinde saralım.

Sardığımız yufkaları da kendi etrafında döndürerek dairesel bir hal aldıralım. Bu işlemden sonra hızlı bir şekilde tepsinin dibini istediğini yağ ile yağlayın ve böreği içerisine ekleyin. Artık neredeyse patatesli böreğimiz hazır. Şimdi geriye kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayarak tepsinizi doldurun. Bu işlemleri tamamladıktan sonra üzerine yumurtalı sostan sürerek iyice yedirin. Daha sonra çörek otunu da üzerine serptikten sonra artık fırına atabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }