{ "title": "Patatesli Börek İçi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/patatesli-borek-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 01:54:44", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Patatesli Börek İçi, hemen her bayanın kendisine göre hazırlamış olduğu bir iç malzemesidir. Kimi kolay olsun diye baharatlarla tatlandırmış olduğu haşlanmış patatesi kullanmanın yeterli olduğunu düşünse de börekte kullanılacak olan patatesli harcın daha lezzetli olması için farklı tarifler denemeniz daha doğru olacaktır. Börek için hazırlanılan iç malzemelerinin böreğe asıl tat veren kısım olduğu düşünülecek olduğunda iç malzemesi hazırlama konusunda daha özenli davranmak gerekir. Böreklerinizde kullanabileceğiniz lezzetli bir iç harcı için size sunduğumuz tarifi kullanabilirsiniz. Bu tarif sayesinde ailenize ve misafirlerinize daha lezzetli börekler hazırlayabilirsiniz.

Patatesli Börek İçi Malzemeleri
Patatesli Börek İçi Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soymadan iyice yıkadığımız patatesi bir tencere kaynar suyun içinde hafif diri kalacak biçimde haşlıyoruz. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup patatesi eziyoruz. Pek çok bayan patates daha hızlı haşlansın diye soyup küpler halinde doğradıktan sonra tencereye aldığı patateslerin üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlamayı tercih ediyor olsa da bu şekilde yapılan iç harcı daha sulu olacağı için börek için iç malzemesi olarak kullanmaya elverişli olmayacaktır. Bu yüzden patatesi kabuklarını soymadan ve bütün olarak haşlamak daha doğru olacaktır.

Patatesler haşlanıp ezildikten sonra bir tavaya zeytinyağını alıp çok ince bir şekilde küpler halinde doğradığımız soğanı hafif pembeleşene dek kavuruyoruz. Daha sonra Kavurduğumuz soğanları ocaktan alıp derin bir karıştırma kabı içinde olan patateslerin içine döküyoruz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları da attıktan sonra iyice tüm malzemeler birbirine karışıp kırmızı pul biber de rengini biraz patatese verene de karıştırıyoruz. Daha kırmızı bir iç harç için soğanları kavururken üzerine bir tatlı kaşığı salça eklemeniz yeterli olacaktır. İç harcınız iyice karışınca börekte kullanıma hazır hale gelecektir.
" } ] }