{ "title": "Pasta Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pasta-borek.jpg", "date": "23.01.2024 03:47:04", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "Pasta börek gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik hem de çok lezzetli pasta ve börek çeşitleri.

Pamuk Prenses Pasta Malzemeleri

Kek için
Krema için
Pamuk Prenses Pasta Üzeri için
Pamuk Prenses Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şeker mayonez kıvamına gelene kadar çırpılır, sıcak suyu ekleyip karıştırmaya çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip yavaşça karıştırılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dökülerek 180 derece fırında 20 dakikayı aşmadan pişirilir. Krema için margarin ve vanilya dışındaki tüm malzemeler karıştırılarak kısık ateşte pişirilir, margarin ve vanilya eklenip ocaktan alınarak mikserle 2 dakika çırpılır. Krem şanti hazırlanır ve dolapta bekletilir. Fırından çıkan kek yağlı kâğıtla birlikte rulo sarılır. Soğuyan kek açılıp, içine kreması sürülür uç kısmına muz koyularak rulo sarılır. Üzerine krem şanti sürülüp, üzeri şantiyle süslenir. Dolapta dinlendirilip, soğuk servis edilir.

Peynirli Tembel Böreği Malzemeleri
Peynirli Tembel Böreği Nasıl Yapılır?

Peynirler ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır. İlk iki yufka kırıştırılarak, üzerine yağlı kâğıt serilmiş tepsiye serilir. Üzerine peynirli harçtan koyulup, üzerine diğer iki yufka serilir ve börek kare şeklinde kesilir. Süt, sıvıyağ, maden suyu ve yumurta çırpılarak böreğin üstüne sürülür. En üste de çörekotu serpilip, üzeri kızarana dek pişirilir.

Meyveli Pasta Malzemeleri
Kreması için
Arası için
Meyveli Pasta Üzeri için
Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

Süt ile çilekli puding karıştırılarak pişirilir. Yumurta ve şeker krema haline gelene kadar çırpılır. Diğer pasta malzemeleri de üzerine eklenip çırpılarak, yağlanmış pasta kalıbına dökülür ve fırında pişirildikten sonra, eninden üçe bölünür. Soğuyan pudinge krem şanti ve bir bardak süt eklenerek mikserle karıştırılır. Pandispanyanın birinci katına krema sürülür ve dilimlenmiş muz dizilip tekrar krema sürülür. İkinci kata biraz krema sürülür ve çilek dilimleri dizilip tekrar krema sürülür. Kalan krema kekin son kapağına sürülerek, üzeri çilek ve kiviyle kaplanır.

Isırgan Otlu Börek Malzemeleri
Isırgan Otlu Börek Nasıl Yapılır?

Su ile maya karıştırılıp, yavaş yavaş un eklenir, tuz da koyularak muhallebi kıvamına gelmesi sağlanır. Hazırlanan hamur bir saat dinlendirilir. Doğranmış ısırgan otuna lor, tuz ve sıvıyağ ve baharat eklenip karıştırılır. Hamur, yağlı kâğıt serili tepsiye dökülür ve üzerine ısırgan otlu karışımdan serpilip, 200 derecedeki fırında hamuru kızarana dek pişirin.

Afiyet Olsun.
" } ] }