{ "title": "Pan Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pan-borek.jpg", "date": "19.01.2024 06:36:22", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "Pan börek, Özellikle hafta sonu eşinizle ve çocuklarınızla yapacağınız pazar kahvaltılarında tercih edebileceğiniz bir börektir. Yalnız pazar kahvaltılarında değil aynı zamanda beş çaylarında, günlerde ve özel konuklar için hazırlanabilecek bir börek türüdür. Yapımı basit olduğu için birçok bayan tarafından tercih edilmektedir. Yurdumuzun her kesiminde yapılabilen bir börek çeşididir. Özellikle çocuklar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Pan börek klasik su böreğine alternatif oluşturmaktadır. Pan börek sürekli tükettiğimiz lezzetlerden farklı çeşitleri de vardır. Farklı lezzetler arayanlar için pastırmalı ve mozarellalı (Napoli), kıyma ve mozarellalı (Bolognese), beyaz peynir, domates parçaları, zeytin dağ kekiği (Akdeniz) hatta çikolatalı çeşitleri bulunmaktadır.

Pan Börek Malzemeleri
Pan Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle iki adet yumurtayı geniş ve derin bir kabın içinde köpük, köpük olana kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. İçerisine toz şekeri ekleyip çırparak karıştırmaya devam edin ve daha sonra içerisine sütü ve kabartma tozunu ekleyin. Diğer yandan unu azar azar koyun ve sürekli karıştırın çünkü topaklanabilir. Unu ekledikten sonra hamurunuzun hala istediğiniz kıvama gelmediğini düşünüyorsanız çok fazla olmayacak şekilde bir miktar un ekleyebilirsiniz. Hamur çok yumuşak olmamalıdır. Kulak memesi kıvamına yakın olmalıdır. Hamuru yoğurup hazırladıysanız bir krep tavasına veya yanmaz, yapışmaz bir tavaya Margarini ekleyin ve kokusu çıkıncaya kadar eritin.

Margarin eridikten sonra tavanın içerisine hazırladığınız hamurlu karışımı bir kepçe dolusu kadar dökün ve tavanın dibine yayarak pişirmeye başlayın. Sık sık hamurun altını kontrol etmelisiniz çünkü yanabilir. Hamurun altını pişirdiyseniz bir spatula ya da maşa yardımıyla ters çevirin bu kez de üstünü pişirin. Piştikten sonra önceden peçeteyle kaplamış olduğunuz servis tabağına koyun. Hamurlar bitene kadar kepçe yardımıyla pan börekleri pişirin. Ayrıca unutmadan tavanın ateşini de yarım edin. Aksi takdirde böreklerin üst kısmında yanıklar oluşur ve içerisi de pişmez. Eğer aceleniz varsa pan börekleri iki ayrı tavada birden pişirebilirsiniz. Yalnız tavaları yalnız bırakmayın sürekli kontrol edin.

Pişirmiş olduğunuz pan börekler daha önceden hazırlanıp buzdolabında muhafaza edilebilir. Pan börekler buzdolabından çıktıktan sonra tavada değil bir mikrodalga fırın ya da tost makinesinde ısıtılmalıdır. Çünkü henüz soğuk olduğu için bir anda tavada pişirildiğinde tıpkı taze pişirilmiş gibi tat vermez. Fakat mikrodalga fırında ilk kez pişmiş gibi bir lezzeti olacaktır.

Afiyet Olsun.
" } ] }