{ "title": "Paçanga Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pacanga-boregi(2).jpg", "date": "21.01.2024 08:06:53", "author": "Soner Bahşi", "article": [ { "article": "Paçanga Böreği, Misafirlerinize ne ikram etsem diye düşündüğünüzde ya da çayın yanında, kahvaltıda atıştırmalık lezzetli bir tarif aradığınızda ya da peynirli, ıspanaklı börekler dışında bir lezzet aradığınızda paçanga böreği yapabilirsiniz. Kayseri yöresine ait olan pastırmalı paçanga böreği, pastırmayla lezzetlendirildiği için diğer börek çeşitlerinden biraz daha farklıdır. Çıtır çıtır ve içi lezzet dolu bu böreği yapmak hiç de göründüğü kadar zor değildir. İşte size paçanga böreğinin tarifini veriyorum.

Paçanga Böreği İçin Malzemeleri
Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Paçanga böreği için önce ellerimizi ve sebzelerimizi güzelce yıkayıp kurulayalım. Küçük bir tavada biraz sıvı yağ ile küçük kıyılmış biberlerimizi yaklaşıl 2-3 dakika kavuralım sonrasında domateslerimizi kabuklarını soyup, küp-küp doğrayarak kavurduğumuz biberlerin üzerine ekleyelim, pastırma ve tuzu da ilave ederek özdeşleştirelim. İsterseniz 1-2 dakika daha kavurabilirsiniz. Sonrasında karışımı soğumaya bırakalım ve temiz tezgâhın üzerinde yufkalarımızı istediğiniz boyutlarda ister 6'ya isterseniz 8'e bölerek hazırlayalım. Sonrasında karışımı paylaştırarak yufkalarımızı ince bir şekilde saralım. Bolca sıvı yağ koyup kızdıralım ve yufkaları yağa atalım. Kızaran paçanga böreğini çıkartarak servis tabaklarına alalım. Sıcak tüketmenizi tavsiye ederim. Umarım beğeneceğiniz bir tarif olur. Çıtır çıtır ve içi lezzet dolu bu börek en sevdiğim alışkanlıklardandır.
" } ] }