{ "title": "Paçanga Böreği Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pacanga-boregi-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 18:32:33", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Paçanga Böreği Oktay Usta, tarifleri içinde en çok tercih edilen tariftir. Bayanların daha hızlı ve kolay bir şekilde ikramlık yiyecekler hazırlamasına olanak sağlayan bu tarif sayesinde hem lezzetli hem de el emeği istemeyen bir böreği çok daha pratik bir şekilde hazırlamanız mümkün olacaktır. Kahvaltılarda ve çayın yanında ikram edeceğiniz bir börek arıyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz.

Paçanga Böreği Oktay Usta Malzemeleri
Paçanga Böreği Oktay Usta Nasıl Yapılır?

Domatesi sıcak suda bekletip kabukları kendiliğinden soyulacak hale getiriyoruz. Kabukları soyulan domatesleri küçücük küpler halinde doğruyoruz. Biberleri de incecik doğrayıp domateslerin üzerine alıyoruz. İçine rendelediğimiz kaşar peynirini de karıştırma kabımızın içine diğer malzemelerle birlikte aldıktan sonra maydanozu incecik kıyarak karışıma ekliyoruz ve hepsini iyice karışacak şekilde harmanlıyoruz. Bu şekilde böreğimizin iç harcı hazır hale gelecektir.

Yufkaları düz ve geniş bir yere hepsi üst üste gelecek biçimde yerleştiriyoruz. Yufkaları her birinden 8 dilim elde edecek şekilde pizza dilimleri halinde kesiyoruz. Her bir dilime önce erittiğimiz tereyağı zeytinyağıyla karıştırarak bu karışık yağdan fırçayla sürüp sonra geniş kısımlarına iç harcı koyuyoruz. Kenarlarını katladıktan sonra rulo şeklinde sarıyoruz. Burada rulo yaparken sigara böreği gibi sıkı bir şekilde sarmamaya özen gösteriyoruz. Tüm malzemeleri sardıktan sonra 24 tane börek elde ediyoruz. Bunların üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre çörek otu ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }