{ "title": "Paçanga Böreği Nasıl Yapılır", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/pacanga-boregi-nasil-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 06:26:03", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "
Paçanga Böreği Nasıl Yapılır, Paçanga böreği, herkesin mutlaka bir kere bile ismini duyduğu ve yiyenlerin de hayran kaldığı bir börek türüdür. Bu börek özellikle çok fazla zamanı olmayan insanlar için bire birdir. Yapılışı oldukça kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilen bu börek özellikle çalışmaktan zaman bulamayan insanlar için oldukça uygundur. Bu nedenle sizler de bu mükemmel böreği evlerinizde kısa bir süre içerisinde yaparak tüketebilirsiniz. Yufkayı isterseniz ev yufkası, isterseniz hazır yufka alabilirsiniz. Bu tamamen isteğinize kalmış bir durumdur. Ev yufkası yapmak isterseniz sadece zamanınızdan gidecektir.

Kullanılacak Olan Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Malzemelerimizi temiz bir şekilde yıkadıktan sonra, biberleri yemeklik şekilde doğrayarak bir tava içerisinde kızmış yağ üzerine ekleyerek kavuralım. (Bazı insanlar bu biberi pişirmeden kullanmaktadır. Ama benim sizlere önerim bu biberleri az da olsa pişirmenizdir. Yine de bu durum kişisel isteğinize kalmıştır.)

Daha sonra ise biberleri yağdan çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Biberlerimiz soğurken bizde aynı zamanda domateslerin kabuklarını temiz bir şekilde soyalım. Soymuş olduğumuz domatesleri küp-küp küçük olacak şekilde doğrayalım. Bu domateslerin üzerine biberleri, rendelenmiş kaşarları ve pastırmaları ekleyerek bir iç harç yapınız. İşte bu kısma kadar yaptığınız tüm işlemler sonrasında son birkaç aşama ile bu böreği rahat bir şekilde yapabileceksiniz. Oldukça kolay bir yapılışı olan bu böreği bu şekilde rahatça yapmaya devam edebilirsiniz.

Daha sonra elimizde bulunan yufkayı düz bir zemine koyarak eşit parçalar olacak şekilde sekize bölelim. Eğer kişi sayısı az ise bu parçayı 6 ya düşürün. Böylece iç harç biraz daha fazla olacak ve lezzet daha da artacaktır. Böldüğünüz yufka parçalarının geniş kısımlarına harç ekleyerek solo şeklinde sarın. Çok fazla sıkı sarmayın. Bu sarmalar oldukça kalın olmalıdır. İşte hazırlamış olduğunuz bu börekleri bir tavaya yağ koyup kızdırın ve iyice kızartın. Bu mükemmel lezzeti sıcak olarak servis etmenizi şahsen ısrarla öneririm.
" } ] }