{ "title": "Nohutlu Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/nohutlu--borek.jpg", "date": "19.01.2024 20:51:43", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Nohutlu börek, hazır yufkayla yapılan yöresel börek tariflerinden biridir. Özellikle batı bölgelerimizde yapılır. Sizlerde bu çıtır börek tarifini deneyebilirsiniz. Genellikle hanımlar nohudu fazla haşlayarak bir kısmını buzluğa koyarlar. Bunları nohutlu pilav gibi tariflerde kullanırlar. Canınız börek istediğinde, hiç iç harcı malzemesi aramadan haşlanmış nohutları kullanmanızı öneririz. Böreğin yağını kısmazsanız oldukça çıtır lezzette bir börek yapabilirsiniz. Üstelik yapımı da çok kolay. Dilerseniz nohutlu börek tarifini birlikte yapalım. Hepinize kolay gelsin.

Nohutlu börek için gerekli malzemeler
İç harcı malzemeleri
Nohutlu börek nasıl yapılır?

Önce böreğin iç malzemesini hazırlamaya başlayalım. Tavanın içine az miktarda sıvı yağ koyarak, küçük yemeklik doğranmış kuru soğanı içinde kavurmaya başlayın. Bunun içine domates salçasını ilave ederek, kokusu çıkana kadar kavurun. Bu arada haşlanmış nohutları robottan çekin. Bunu da salçalı malzemenin içine ilave edin. Karabiberi, kimyonu ve tuzu ilave edin, maydanozu ince kıyarak iç harcın içine koyun. Harcı karıştırarak kenara alın.

Şimdi mutfak tezgâhının üzerine yufkanın birini açın. Bu arada sos tavasında tereyağını yakmadan eritin. İçine 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırın. Bunu yufkanın her yerine sürün. Yufkanın bir tarafını içe doğru katlayarak, üzerine nohutlu içten koyun. Kenarlarını içe doğru katlayarak, yufkayı gevşek rulo şeklinde dolayın. Daha sonra 3 parmak genişliğinde parçalara kesin. Bu börekleri içini yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Nohutlu böreklerin üzerine yağ sürerek, 200 derecede ısıttığınız fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra sıcak olarak nohutlu börek servisini yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }