{ "title": "Nişastalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/nisastali-borek.jpg", "date": "20.01.2024 15:08:04", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Nişastalı börek, aslında çok fazla duyulmamış fakat duyan insanlar tarafından çok sevilen bir börek türüdür. Bizde bu makalemizde sizler için nişastalı börek tarifini paylaşacağız. Bu böreğin yapılışı sırasında hazır yufka kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Ben tarifimde yufkayı evde yapacağınız şekilde veriyorum. Çünkü ev yufkası, nişastalı böreğin çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Böylece istediğiniz lezzeti ve gevrekliği çok daha kolay bir şekilde alabilirsiniz. Şimdi bu mükemmel ve çıtır olacak nişastalı böreğin yapılışına geçelim.

Nişastalı Börek Malzemeleri
Nişastalı Börek Üzeri için
İç harcı için
Nişastalı Börek Nasıl Yapılır?

Nişastalı börek yapılışına geçmeden önce daha sonradan işlemleri aksatmamak için iç harcını önceden hazırlayalım ve daha sonra börek yapılışına geçelim. Öncelikle patlıcanları temiz bir şekilde yıkayalım ve ara ara kabuklu olacak şekilde hepsini soyalım. Soyduktan sonra bir kap içerisine bit miktar su koyalım ve bu su içerisine tuz ekleyelim. Tuzlu su karışımını yaptıktan sonra patlıcanları küçük küçük küp şeklinde doğrayalım. İşte ilk işlemimizi böylece gerçekleştirdik.

Bu sırada kıymayı ve kuru soğanı yemeklik şekilde küçük doğrayarak ve sıvı yağ ile iyice kavuralım. Daha sonra domatesleri ve biberleri ince doğrayarak üzerine de daha önceden doğradığımız patlıcanları ekleyerek iyice karıştıralım ve kavurmaya devam edelim. Domateslerin suyu ile iyice kavrulacaktır. Daha sonra ocaktan alarak dinlenerek soğumaya bırakın. İşte iç harcımız hazır.

Şimdi nişastalı börek yapılışında hamur ve yufka aşamasındayız. Malzemelerde bahsettiğimiz unu geniş bir kap içerisine alarak ortasını açalım ve sıvı yağını ilave edelim. Sıvı yağ üzerine yumurtayı ve bir miktar tuzu da ekledikten sonra biraz yoğuralım. Oldukça koyu bir kıvam alacaktır. Daha sonra yavaş kıvamını ayarlayarak suyu ilave edelim. Tam olarak kıvamı ayarladıktan sonra iyice hamuru yoğurarak 50-55 dakika boyunca dinlenmeye bırakalım.

Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayıralım ve bir parçayı tam 15 parçaya ayıralım. Bu parçaları nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğüne gelene kadar iyice açalım. Aralarına nişasta ekleyerek bu 15 adet, tabak büyüklüğüne gelene kadar açtığımız hamurları üst üste koyarak tepsi büyüklüğünde açalım. Bu sırada tepsinin dibini iyice yağlayalım. Tepsiyi yağladıktan sonra üzerine açtığımız koca yufkayı sererek yufkanın üzerine bolca ve her yere eşit şekilde gelecek iç malzeme ekleyelim.

Ayırdığımız diğer hamur parçası içinde aynı işlemleri yaparak tepsinin üst katmanını oluşturalım. Bu işlem sonunda nişastalı börek tepsisini dilimleyelim ve bir tava içerisinde yağımızı kızdıralım. Bu sırada fırını 200 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Kızan yağı dilimlediğimiz börek üzerinde gezdirerek böreği fırına atın. Üzeri nar gibi kızarana kadar iyice pişirelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }