{ "title": "Nefis Börek Tarifleri", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/nefis-borek-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 00:45:38", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Nefis börek tarifleri, sabah kahvaltılarında afiyetle yediğimiz, bu böreklerin içeriğinde kullanılmakta olan malzemelerden dolayı herkesi kendine hayran bırakan enfes bir tattır. Ben süreli olarak kahvaltılarda, öğün aralarında, atıştırmalık olarak tükettiğim için bu böreklerin kesinlikle lezzet kaynağı olduğunu biliyorum. Nefis börek tarifleri diğer böreklerden farklı olarak hazırlanır, hazırlanan börekler önemle servise sunulur. Yapılan böreklerin tadı kadar görselliği de önemli olmaktadır. Nefis börek tarifi görsellik açısından ödün vermemiştir. Hadi birlikte nefis börek tarifleri nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır inceleyelim. Hepinize kolay gelsin.

Nefis Arnavut Böreği Malzemeleri
Böreğin İç Malzemesi
Hazırlanışı: Önceden hazırlamış olduğumuz bir kap içerisine unu ve tuzu koyalım güzelce harmanlayalım. Üzerine sirkeyi ilave edip ardından ılık suyu ilave ederek hamurun yumuşak kıvamlı olması için güzelce yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Eğer hamur istenilen kıvama geldiyse hazırlanan hamurdan 20 adet eşit beze hazırlayalım. Eşit şekilde alınan hamur bezelerini biraz unlayalım ve tabak genişliğinde açalım. Hamur açılırken ince olması böreğin daha iyi pişmesine olanak sağlayacaktır. Sonra açılan hamurdan oluşturulan yufkanın üstünü fırça yardımıyla sıvı yağla yağlayalım. Yağladığımız hamurları 10 adet olacak şekilde üst üste yerleştirelim. Sonra hamurları dinlenmesi için bir kenara alalım. Hamurlar aşağı yukarı yarım saat kadar dinlenmelidir. Orta boy fırın tepsisini yağlayalım ya da tepsinin üzerine yağlı kâğıt serelim. Üst üste koyduğumuz 10 adet hamur bezesini elimizle çekiştirerek tepsi kadar büyütelim sonra tepsiye koyalım. Tepsiye koyulan hamurun üzerine hazırladığımız kıymalı harcı eşit şekilde serpelim. Kalan 10 adet hamuru da aynı şekilde hazırlayalım. Hazırlanan hamurların üzerine aynı şekilde kıymalı harçtan serpiştirelim. Hamurun üzerini sıvı yağı ile yağlayıp börekleri istediğimiz şekilde keselim. Önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında hazırlanan böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim ve servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }