{ "title": "Muska Böreği Nasıl Yapılır", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/muska-boregi-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 18:37:40", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Muska Böreği nasıl yapılır, Muska böreği ister şekliyle olsun ister lezzetiyle olsun birçok insan kendisine bağlamayı başarmış ve ülkemizin genelinde yapılmakta olan son derece lezzetli bir yiyecektir. Muska böreği içerisinde kullanılan malzemenin az olması nedeni ile buna bağlı olarak yapılışının da çok kolay olması bu böreği genç, yaşlı, yemek yapmasını bilen bilmeyen herkes tarafından yapılabileceğini göstermektedir. Muska böreğinin yapılış aşamaları oldukça kolay ve kısadır. Bu nedenle çok kısa bir sürede bu böreği yapabilirsiniz. Öncelikle bu börek için gerekli olan malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir. Bu malzemeleri hazırladıktan sonra börek yapılışına geçebilirsiniz. Çok pratik bir şekilde hızlıca yapacağımız bu börek için isterseniz yufkayı evde kendinizde açabilirsiniz. Bunun tek zararı biraz zamanınız gidebilir. Fakat eğer zamanınız ve imkânınız var ise bu yufkaları kendiniz açmanızı tavsiye ederim.

Muska Böreği Malzemeleri
Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Muska böreğinin yapılış aşamalarına geçmeden önce belirtmek isterim ki ister bu tarifimizde olsun ister diğer tariflerde olsun en ilk sıradaki kuralımız hijyendir. Hijyen bizim için oldukça önemlidir. Bu nedene öncelikle patatesleri yıkayarak başlayalım. İyice temiz bir şekilde yıkayıp tozlardan arındırdığımız patatesleri soyalım ve dört parçaya bölelim. Bir tencere içerisine bir miktar su koyalım ve bu patatesleri suya atalım ve haşlamak için ateşe verelim.

Artık patatesler haşlandığına göre diğer işleme geçebiliriz. Haşlanmış patatesleri bir kap içerisinde iyice ezin ve iyice yıkadığımız domatesleri kırmızı biberleri, karabiberi, kaşarı ve bir miktar tuzu atarak yaklaşık 2 dakika kadar iyice karıştıralım. İyice harmanladıktan sonra bu işlemi de bitirebiliriz.

Şimdi böreğimizin yapılışına ve asıl börek yapımında zor olan bölüme geldik. Eğer adımlarımı uygulayarak takip ederseniz kolay bir şekilde sizlerde yapabilirsiniz. Öncelikle yufkalardan birini temiz ve düz bir ere serelim. Daha sonra baştan sona yufkayı 4 santim ara ile şerit şerik kesin. Uzun parçalar elde etmelisiniz. Daha sonra hiç şekli bozmadan bu parçaları da ikiye bölmeniz gerekmektedir.

Elde ettiğiniz parçaların bir ucuna biraz hazırladığımız harçtan koyun ve köşesinden birini yana atarak üzerini kapatınız. Bu şekilde işlemleri devam ettirerek üçgen şeklinde katlamaya devam edin. Daha sonra sonuna geldiğinizde bu yufkanın ucunu bir kaba koyduğunuz suya batırarak iyice yapışmasını sağlayın. Böylece sonradan açılma gibi bir ihtimal söz konusu olmayacaktır. Bu işlemleri tüm yufkalara uyguladıktan sonra bir tava içerisindeki sıvı yağ ile bu börekleri iyice kızartın.

Afiyet olsun.
" } ] }