{ "title": "Mısır Unlu Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/misir-unlu-borek.jpg", "date": "19.01.2024 14:51:14", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Mısır unlu börek, oldukça hafif ve lezzetli bir tariftir. Bunu kolayca hazırlayacaksınız. Dilerseniz sabah kahvaltısından önce bile böreğinizi pişirebilir, sıcak olarak sunumunuzu yapabilirsiniz. Böreğin iç malzemesinde biz pırasayı kullandık. Dilerseniz minik doğranmış patlıcanla, kabakla, kıymayla bile mısır unlu börek yapabilirsiniz. Böreği mutlaka sıcak tüketmenizi öneririz. Malzemeler iç harcın hazırlanmasından sonra, hep birlikte karıştırıldığından çok kolay şekilde yapılan bir börektir. Şimdi böreğimizi yapmaya başlayalım. Hem sizlerde nasıl yapıldığını öğrenmiş olursunuz. Hepinize kolay gelsin.

Mısır unlu börek için gerekli malzemeler
Mısır unlu börek nasıl yapılır?

İnce kıyılmış olan pırasaları tavanın içinde sıvı yağda hafif karamelize olacak şekilde kavurmaya başlayın. İçine biraz tuz atarak, daha sonra bunu soğuması için kenara alın. Başka bir kabın içinde sütü, ezilmiş beyaz peyniri, yumurtaları, süzme yoğurt, zeytinyağı, tuz ve şekeri koyarak karıştırın. Bunun içine mısır ununu, soğumuş olan pırasa kavurmasını ilave ederek, hepsini birden harmanlayın. Börek malzemesini yaklaşık 28 cm çapındaki bir borcamın içine dibini yağlayarak dökün. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Borcamı kızan fırına koyarak, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Yaklaşık 35-40 dakikada mısır unlu börek pişmiş olacak. Pırasanın verdiği lezzetle böreği beğeneceğinizi umuyoruz. Sıcak olarak ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }