{ "title": "Milföylü Yufkalı Sodalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/milfoylu-yufkali-sodali-borek.jpg", "date": "19.01.2024 11:09:59", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Milföylü yufkalı sodalı börek evde en kolay hazırlayabileceğiniz börekler arasında bulunur. Bu böreği hızlı bir şekilde hazırlayabilmeniz mümkün olduğu için aniden gelen misafirlerini için, çocuklarınız için ya da yorgun olduğunuzda atıştırmalık bir şeyler aradığınız zaman rahatlıkla yapabilirsiniz. Lezzetli, sağlıklı ve pratik bir börek olduğu için mutlaka tarif defterinizde bu böreği bulundurmalısınız.

Milföylü Yufkalı Sodalı Börek Malzemeleri
Milföylü Yufkalı Sodalı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak milföylerimizi oda sıcaklığında beklemeye bırakıyoruz. Milföyler yumuşarken biz de iç harcımızı hazırlıyoruz. Maydanozlarımızı iyice yıkadıktan sonra incecik kıyıyoruz. Dilerseniz rondodan da 1 dakika düşük ayarda olacak şekilde geçirebilirsiniz. Daha sonra peynirimizi de ufalayarak maydanozla karıştırıyoruz. Dilerseniz bu iç malzemesi yerine dilediğiniz harçları kullanarak patatesli ya da ıspanaklı börekler de hazırlayabilirsiniz.

Milföyler çok yumuşamadan ilk 4 milföyü streç film içinde iken merdane yardımıyla biraz inceltiyoruz ve fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Fırın tepsinizde kalan boşlukları ise bir milföyü aynı şekilde incelterek ve ikiye keserek boşlukları doldurabilirsiniz. İlk yufkanın tamamını ve ikinci yufkanın da yarısını kullanarak milföylerin üzerine iri parçalara bölerek ve serpiştirerek yerleştiriyoruz. Böreğin içi için hazırladığımız iç harcının tamamını her yere eşit şekilde dağılacak biçimde döküyoruz. Kalan 1,5 yufkayı da iri parçalara bölerek için üzerine serpiştiriyoruz.

Kalan 5 milföyümüzü de önce dördünü sonra da kalan birini olacak şekilde streç film içinde merdane yardımıyla açıyoruz. Açtığımız milföyleri yufkaların üzerine yerleştiriyoruz. Son milföyü de streç içinde merdane yardımıyla açtıktan sonra açıkta kalan yerlere ikiye keserek yerleştiriyoruz. Sonra kenarlarına bastırarak tüm milföyleri yapıştırıyoruz. Böreği bıçağımızın yardımıyla kareler halinde kesiyoruz. Çok büyük kareler kullanmayın. Sonra süt, soda, yağ ve yumurtayı köpürene dek iyice çırpıyoruz. Mikser yardımıyla çırpmanız çok daha iyi olacaktır. Çırptığımız bu sosu böreğe döküyoruz. Böreği fırına atmadan evvel sıvı sosu iyice çekmesi için üzerini bir bezle örtüp buzdolabında 30 dakika bekletmeniz yararlı olacaktır. Sonra önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek böreğimizi pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }