{ "title": "Milföylü Yufkalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/milfoylu-yufkali-borek.jpg", "date": "20.01.2024 09:52:19", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Milföylü yufkalı börek, sabah kahvaltılarında kişilerin vazgeçilmezi olan bir börek türü olarak bilinmektedir. Bu böreği kişiler farklı tat oluşturduğu için bir hayli lezzetle tüketirler. Gerçekten de oldukça lezzetli olan bir börektir. Milföylü yufkalı börek genel olarak bayanların yapmış olduğu özel günlerde, eve gelen misafirlere ikram edilen çayın yanında servise sunulan bir tattır. Şimdi milföylü börek nasıl yapılır beraberce tarif oluşturalım kolay gelsin.

Milföylü Yufkalı Börek Malzemeleri
Milföylü Yufkalı Börek Sosu için
İç malzemesi için
Milföylü Yufkalı Börek Üzeri için
Milföylü Yufkalı Börek Nasıl Yapılır?

Milföylü yufkalı börek yapılışına ilk olarak milföylü böreğin sosu için tereyağı eritin ve içerisine suyla sütü karıştırın. İç malzemeler için peyniri rendeleyerek kıyılmış maydanozları ve pul biberi katarak karıştırın. Daha sonra yufkayı serin ve üzerine sostan sürün. Yufkanın üzerine sos sürüldükten sonra milföyü parça parça yufkanın üzerine atın. Yufkayı 4 eşit şekilde parçalara bölün. Kesilen yufkanın geniş kısmını kendinize bakacak şekilde ayarlayın. Yufkanın sivri ucundan tutularak geniş kenarına birleşinceye kadar büzülür. Bu işlemi elinizle yapabilirsiniz. Kenarda kalan geniş parçaları üst üste getirerek ortada birleştirin. Ucuna peynirli kısımdan koyularak kapatılır. Yufkayı rulo şeklinde sarar gibi sarılmalıdır. Bir tepsinin içerisine yağlı kâğıt sererek üzerine dizin. Son olarak üstlerine yumurta sarısı sürerek fırında pembeleşene kadar kızartılır. Sıcak ikram yapılır.
" } ] }