{ "title": "Milföy Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/milfoy-borek.jpg", "date": "20.01.2024 02:09:15", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Milföy börek, milföy hamurundan yapılan eşsiz lezzet olarak bilinir. Yapımı oldukça kolay olan ve herkesin kolaylıkla yapabileceği bir börek türüdür. Bu börek sabah kahvaltılarında, öğün aralarında atıştırmalık olarak, özel günlerde ve daha birçok günde lezzetle tüketilmektedir. Milföy börek oluşturduğu tattan dolayı herkesi kendine hayran bırakarak güzel bir ağız tadı oluşturur. Gerçekten de bu börek eşsiz bir lezzete sahiptir. Yapılışında kullanılmakta olan malzemelerin böreğin içerisinde birbiriyle özdeşleşmesiyle börek daha farklı bir lezzet alarak diğer böreklerden ayrılmıştır. Hadi gelin birlikte milföy börek nasıl yapılır inceleyelim. Kolay gelsin.

Milföy Börek Malzemeleri
İçi için malzemeler
Milföy Börek Nasıl Yapılır?

Milföy börek hazırlanışına malzeme listesinde hazır olarak bekleyen mantarları güzelce yıkayarak başlayalım. Suyunun süzülmesi için bir süzgece alıp bekletelim. Bizde soğanları doğrama tahtasına alarak yemeklik doğrayalım. Suyu süzülen mantarları da aynı şekilde doğrama tahtasına alalım ve güzelce doğrayalım. Sonra ıspanakları ayıklayalım ve bol suyla yıkayalım. Suyu süzüldükten sonra ince doğrayalım. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencerenin içine sıvı yağ koyalım ve içerisine mantarları da ilave ederek kavuralım. Üzerine doğranan ıspanakları ilave ederek tuzu ve karabiberi ilave edelim. Bütün malzemeleri eklenen karışımı karıştıralım ve ıspanaklar ölene kadar kavuralım. Kavrulan mantar ve ıspanak karışımını soğuması için bir kenara alalım. Sonra milföy hamurunu genişletelim ve orta boy bir tepsiye açalım. Açılan milföyü küçük parçalara bölerek güzelce tepsi üzerine serpiştirelim. Soğuyan mantar, ıspanak karışımını milföyün üzerine serpelim. Mantar, ıspanak karışımının üzerine de dilimlenen kaşarları güzel bir şekilde dizelim. Diğer yufkayı ise parçalara ayırarak kaşar peynirinin üzerine tüm malzemeyi kapatacak şekilde serelim. Son kalan milföy hamurunu açalım ve bütün malzemelerin üzerini kapatacak şekilde kapak oluşturalım. Bir kap içerisine süt, sıvı yağ, yumurta ve sodayı alarak iyice çırpalım. Tepsiye koyulan böreği dilimleyerek hazırlanmış olan sosu böreğin üzerine gezdirilir. Böreğe lezzet vermesi için üzerine çörek ve susam serpelim Daha sonra önceden ısıtılmış olan fırına tepsiyi koyalım ve milföy börek pişene kadar fırında tutalım. Pişen börekleri sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }