{ "title": "Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/milfoy-borek-tarifleri-oktay-usta.jpg", "date": "20.01.2024 16:23:53", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta, daha doğru ölçülü ve daha doğru şekilde olmaktadır. Böreklerin tuzlusu, tatlısı, peynirlisi, patateslisi, ıspanaklısı vb. Buna benzer birçok çeşit bulunmaktadır. Bu börekler hem doyurucu hem de tat vericidir. Bu yüzden çoğu bayan hemen hemen her misafirine yapmaktadır. Günlerinde, toplantılarda ve özel misafirler de yapılarak sunulur. Çünkü milföy hamuru ile yapılan börekler oldukça hızlı yapılarak zamandan tasarruf etmektedir. Oktay ustanın dediği tarif ise oldukça lezzetli bir şekilde çıkmaktadır. Tabi böreğe lezzet katılması kişiye bağlı olmaktadır.

Milföy börek tarifleri Oktay usta malzemeleri
Milföy börek nasıl yapılır?

İlk olarak bir tencereye etlerinizi yıkayıp alın, etler kendini bıraktığında suyu çekene kadar bekleyin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. Daha sonra tuz, karabiber, kekik, dereotunu ilave edilir. Kabukları soyulan havuçlar küp şeklinde doğranmaktadır. Pişmeye bırakılan etin üzerine bırakılır ve 3 dakika kavurmaya bırakın. Bezelyeler de suyu süzülerek tencereye koyulur. Daha sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Dolaptan çıkarılan hamuru bir tepsi üzerine dizin. Milföyün ortasına harcınızdan ekleyin ve bohça şeklinde kapatın. Kapatma yeri alt tarafta kalacak şekilde yağlı tepsiye dizilmelidir. Üzerine yumurtanın sarısı sürülür isteğe bağlı çörek otu serpin. Fırına koyularak pembeleşince hazır duruma gelmektedir lezzetle yenilebilir.

Oktay ustanın milföy yufkalı börek tarifi malzemeleri
İçi için malzemeler
  • 200 gram mantar,
  • 1 kâse ıspanak,
  • 1 adet soğan,
  • 100 gram kaşar peyniri,
  • Tuz,
  • Karabiber.
Milföy yufkalı börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak mantarları ve soğanı ince olacak şekilde küp doğrayarak başlayalım. Ispanakları ince doğrayalım. Bir tencerenin içine sıvı yağ koyalım ve içerisine mantarları ekleyerek soteleyin. Üstüne ıspanakları, tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştıralım ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Milföy hamurunu genişletelim ve orta boy bir tepsiye iyice yayalım. 1 tane yufkayı küçük parçalara ayıralım ve tepsiye serdiğimiz milföy hamurlarının üzerine serpelim. Hazırda bekleyen iç harcı ıspanaklı olanı iyice üzerine serelim. Ispanakların üzerine de dilimlenen kaşarları güzel bir şekilde dizelim. Diğer yufkayı ise parçalara ayırıp kaşarların üzerine tüm malzemeyi kapatacak şekilde serelim. Son kalan milföy hamurunu esneterek tepsideki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde yerleştirelim. Derin bir kabın içerisine sütü, sıvı yağı, yumurtayı ve sodayı koyarak iyice çırpılır. Tepsiye koyulan böreği dilimleyerek hazırlanmış olan sosu böreğin üzerine gezdirilir. İsteğe bağlı börek üzerine çörek otu veya susam da atılabilir. Daha sonra fırına koyulur ve üzeri tam pembeleşince çıkartılır ve kaşarı soğumadan sıcak servis yapılır.
" } ] }